Premijerno prikazan “Boj za Novi Farkašić”

15.10.2017. 16:54:43

Dva dana trajala je herojska borba za Novi Farkašić – od 17. do 19. listopada 1991. nazvana bitkom nad bitkama. Tada je, naime, zaustavljen prolazak JNA prema Sisku i dalje prema Zagrebu. Uoči obljetnice HRT je snimio dokumentarni film “Boj za Novi Farkašić”. Premijerno je prikazan sinoć u Domu hrvatske vojske. Bitka za Novi Farkašić jedna je od važnijih pobjeda u Domovinskom ratu, tridesetak hrvatskih branitelja oduprlo se brojno nadmoćnijem neprijatelju. S pomoću bogate arhivske građe HRT-a redatelj Zdravko Mustać, scenarist Tomislav Šulj i producenticaSunčana Hrvatin Kunić napravili su velik posao koji je važan kako bi se doznala potpuna istina o Domovinskom ratu. Ovaj film bit će prikazan već sutra u 21 sat na Prvom programu Hrvatske televizije. http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/u-nedjelju-na-hrvatskoj-radioteleviziji-dokumentarni-film-boj-za-novi-farkasic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.