Preminuo Jovo Kapičić, bivši upravitelj Golog otoka

10.12.2013. 11:44:29

10.12.2013.

Kapičić, poznat i kao 'Jovo Kapa', bio je prvi general Udbe koja je političke protivnike slala na Goli otok, a s te je dužnosti početkom 1946. u planinskim zabitima Višegrada organizirao uhićenje četničkog vođe, Draže Mihailovića.

Preminuo je general Jovo Kapičić, poznati jugoslavenski narodni heroj, udbaš i zapovjednik Golog otoka. Kapičić je preminuo u Beogradu nakon kraće i bolesti u 94. godini života. Kapičić, poznat i kao "Jovo Kapa", bio je prvi general Udbe koja je političke protivnike slala na Goli otok, a s te je dužnosti početkom 1946. u planinskim zabitima Višegrada organizirao uhićenje četničkog vođe, Draže Mihailovića.

 

U Srbiji nije bio omiljen upravo zbog ovoga uhićenja, a na području Jugoslavije jer je bio zapovjednik zlogasnoga Golog otoka, ali i drugih 28 logora za političke neistomišljenike.

 

O zločincu Titu je uvijek govorio s dubokim poštovanjem i bio je poznat po pričanju anegdota s Titovih putovanja budući da je bio dio Titovog osiguranja dugi niz godina.

 
  • Autor: A.Š.
  • Photo: STR-5687/PIXSELL
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.