Preminuo ratni zapovjednik PP Daruvar - DAMIR BARBERIĆ

02.08.2019. 19:01:10

DAMIR BARBERIĆ. Rođen je 1954. godine u Virovitici. Nakon nekoliko selidbi uvjetovanih očevim učiteljskim premještajima (Hampovica, Šemovci, Virje), doselio se u Đurđevac gdje je živio s obitelji. Po završetku gimnazije u Đurđevcu, upisuje studij prometa u Zagrebu. Nakon stečenog zvanja inženjera prometa, zapošljava se u Policijskoj postaji u Đurđevcu. Slikanjem se počinje baviti u gimnazijskim danima gdje uz kolege Zdravka Šabarića i Željka Seleša razvija svoju likovnu darovitost. Od tada počinje i izlagati, od 1971. godine najprije u Virovitici, a zatim na mnogim izložbama sa Likovnim udruženjem Đurđevac čiji je bio član. Samostalno je izlagao u Koprivnici, Novigradu Podr., Bjelovaru, Daruvaru, Pakracu i Kapeli. U početku se orijentirao na slikanje na staklu u maniri naive, da bi postupno radio i u drugim slikarskim tehnikama. Jedno vrijeme devedesetih godina slikao je na maskirnom platnu, pretežito motive s ratišta. Početkom agresije na Hrvatsku odlazi u Daruvar gdje je obnašao dužnost ratnog zapovjednika Policijske postaje Daruvar. Za poseban doprinos u obrani grada Daruvara u Domovinskom ratu te za iznimne zasluge u organizaciji prvih obrambenih postrojbi, godine 1994. proglašen je počasnim građaninom grada Daruvara. Bio je umirovljeni časnik Hrvatske vojske. FB: Zdravko Šabarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.