Preminuo Stipe Pole, jedan od heroja Vukovara

18.12.2013. 15:20:33

b5337d1329512a89fa365052cb00c196

U svojim rijetkim izjavama za medije Pole je uvijek isticao ulogu policije u obrani Vukovara ali i Domovinskom ratu uopće.

Poslije kratke i teške bolesti preminuo je ratni načelnik Policijske uprave Vukovar Stipe Pole.

U svojim rijetkim izjavama za medije Pole je uvijek isticao ulogu policije u obrani Vukovara ali i Domovinskom ratu uopće. Podsjećao je i da je sve vrijeme policija imala dvostruku ulogu, odnosno, bili su angažirani na prvoj crti bojišnice ali su i istovremeno obnašali i temeljne policijske dužnosti. - Činjenica je da je uloga policije u obrani Vukovara na neki način stavljena po strani. Mislim da je to učinjenom dijelom nesvjesno ali dijelom i svjesno od strane nekih braniteljskih krugova. Sretan sam što sam bio sudionik toga vremena a o nekom mom doprinosu više će reći generacije koje dolaze. Teško je uopće i ispričati u kakvim uvjetima i s kojim teškoćama smo se tih mjeseci susretali, rekao je za Večernji list Pole prije nekoliko godina kada je govorio o ulozi policije u obrani Vukovara. Uvijek je isticao i brojke koje su, kako je govorio, najbolji pokazatelj uloge policije u ratu. - Treba znati da je vukovarska policijska postaja brojala ukupno 720 policajaca među kojima je bilo 380 domaćih dečki dok su ostali došli najvećim dijelom iz Slavonskog Broda, Varaždina i Čakovca. U borbama je poginulo 70 policajaca, ranjeno je njih 112, a više od 130 prošlo ih je kroz razne logore, brojke su koje je Pole iznosio. Posljednji ispraćaj Stipe Pole bit će u petak, 20. prosinca u 12 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.