PREŠLI PREKO AMERIČKIH, IZRAELSKIH I ŠVEDSKIH, ODABRALI SMO FRANCUSKE VOJNE AVIONE: Reagiralo i američko veleposlanstvo

28.05.2021. 15:26:00

Nakon što je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade izjavio kako Hrvatska nabavlja 12 francuskih višenamjenskih aviona Rafal, a ne neki iz ponude SAD-a, Švedske ili Izraela, oglasili su se i iz američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Na svom Twitter profilu naveli su kako podupiru odluku Hrvatske o kupnji francuskih aviona, a ističu kako će ovaj potez učvrstiti ionako jak savez s NATO-om.

Dodaju dalje kako su od osamostaljenja Hrvatske, našoj državi pomogli s preko šest milijardi kuna, a ističu kako nastavljaju raditi na ojačanju zajedničke obrane kao saveznika NATO-a. “Od Afganistana do Kosova, američki i hrvatski vojnici služili su zajedno, rame uz rame. Obrambeno partnerstvo SAD-a i Hrvatske stup je naših bilateralnih odnosa i nastavit će se kroz generacije koje dolaze”, ističu. 

Inače, premijer je zahvalio drugim zemljama, među koje spada i SAD zbog odaslanih ponuda borbenih zrakoplova.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.V./Foto: pixabay/ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.