Pretežno oblačno uz povremenu kišu i grmljavinu

03.03.2020. 09:04:00

Danas će u Hrvatskoj prevladavati umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Oborina će biti češća ujutro te ponovno u drugom dijelu dana, a na jugu Dalmacije lokalno može biti obilna. Navečer će u najvišem gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, prognoziraju iz DHMZ-a.

Umjeren, mjestimice jak jugozapadni i južni vjetar, navečer će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, a u noći na srijedu na sjevernom Jadranu na buru. Iznadprosječno toplo uz najvišu dnevnu temperaturu većinom od 12 do 17 °C.

Meteoalarm je zbog jakog i olujnog juga izdao upozorenja žute boje za područja Gospića, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. Za dubrovačko područje na snazi su upozorenja i zbog obilne kiše te grmljavinskih nevremena.

HAK: Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine, izvještava HAK.

Zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) promet teče dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Zbog zimskih uvjeta, promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: SV/Foto:Damir Senčar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.