Priče o koaliciji Starčevića i Milinovića su neutemeljene i lažne!

19.03.2019. 21:48:11

GOSPIĆ- Nakon jučerašnjeg sastanka nositelja lista na nedavnim prijevremenim izborima za županijsku skupštinu, nezavisnog Darka Milinovića i čelnika HSP-a Karla Starčevića brojni su, među njima i neki mediji, povjerovali da se radi o sklapanju koalicije. Ima li išta točnoga u takvim insinuacijama provjerili smo kod Starčevića. On nam je za početak rekao: „Nakon provedenih izbora u Lici župan Milinović najavio se na sastanak u mom uredu. Razgovarali smo, kao što sam razgovarao i s drugim političkim čimbenicima, bilo telefonski, bilo osobno. Mišljenja sam da je Lika godinama gubila ljudski i gospodarski potencijal, te da je izrazito devastirana. Sa županom Milinovićem usuglasio sam da je trenutno najvažnije da ne stagniraju procesi razvoja Like, jer sviđala nam se ta činjenica ili ne Lika nema vremena“- kaže Starčević koji dodaje da je za svog mandata, prethodne dvije godine, pokazao da je gospodarstvenik, gradonačelnik volonter, koji svu svoju energiju, angažman i sve svoje vrijeme posvećuje Gradu Gospiću, i projektima na kojima uprava radi. “Moja deviza je jasna: rad, poštenje i transparentnost u radu“. Starčević nam nadalje pojašnjava da njegova, odnosno HSP-ova lista i lista Darka Milinovića za koaliranje nisu ništa bliže ni dalje nego prije sastanka. “On je župan i na njemu je da, nakon konstituiranja Skupštine, predloži proračun. Na vijećnicima je da predlože svoje zahtjeve, amandmane i modificiraju proračun prema onome što smatraju da je najbolje“- kaže Starčević i dodaje: “što se Grada Gospića tiče, još jednom ponavljam, njime upravljamo u maniri dobrog gospodara, a tako se odnosimo i prema započetim projektima. Sa županijom konkretno imamo partnerski projekt Razvojnog centra Ličko – senjske županije vrijedan više od 20 milijuna kuna. Bila bi velika šteta da se određeni projekti ne uspiju realizirati, a i to je bila tema jučerašnjeg sastanka.Sve drugo samo su konstrukcije.„ Ponovimo. Starčević i Milinović nakon sastanka nisu ni bliže ni dalje moguće koalicije. Konstrukcije o koaliciji Starčević odbacuje. Prioritet mu je raditi na tome da i županija krene stopama grada Gospića ka uređenom mjestu dobrog življenja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.