Prihodi HT-a pali 5,9 posto, a dobit niža 29,4 posto

26.07.2013. 11:06:10

Hrvatski Telekom ostvario je u prvih šest mjeseci ove godine konsolidiranu neto dobit od 569,8 milijuna kuna, što je za 29,4 posto manje nego lani. Prihodi kompanije iznosili su 3,53 milijarde kuna, što je za 5,9 posto manje nego u prvih šest mjeseci 2012. godine Dobit prije poreza, financijskih troškova i amortizacije (EBITDA) smanjena je za 17,8 posto, na 1,36 milijardi kuna, uz maržu od 39,7 posto. Za usporedbu, marža je u prvih šest mjeseci prošle godine iznosila 45,4 posto. Tijek novca iz redovnog poslovanja smanjen je za 7,9 posto, na 1,07 milijardi kuna, dok su kapitalna ulaganja povećana za 64,9 posto, na 612 milijardi kuna, ponajviše zahvaljujući kapitalizaciji troškova pružatelja sadržaja, većim ulaganjima u IT, preuređenju poslovnih zgrada, kao i provođenju strateških projekata koji su bili odgođeni u prvoj polovini 2012, navodi se u izvješću. 'Naši poslovni rezultati u prvom polugodištu pokazali su određenu otpornost te smo zadržali vodeći položaj na tržištu usprkos stalnom pritisku izazovnog operativnog okruženja. Proširujemo portfelj usluga i ulažemo u svoju budućnost. Usredotočeni smo na daljnje unapređenje naše mreže i na niz projekata e-transformacije koje provodimo u poslovanju. Grupa prati razvoj poslovanja tijekom važnog trećeg tromjesečja te ostaje pri svojim objavljenim financijskim izgledima za cjelokupnu 2013. godinu', poručio je u izvješću predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.