Prijateljska utakmica: Liechtenstein - Hrvatska 0:0

14.08.2013. 21:12:32

Kolovoz nikada nije bio prikladan mjesec za odigravanje reprezentativnih utakmica. Uvjeti su najčešće neodgovarajući zbog visokih temperatura, a uslijed neujednačenog starta sezone kandidati su oscilirajuće forme. Ne čudi stoga inicijativa FIFA-e kojom se teži ukidanju utakmica u kolovoškim terminima...
No, hrvatskom izborniku Igoru Štimcu okupljanje nacionalne momčadi u nogometno neatraktivnom Liechtensteinu nameće se kao nužnost. Iza njega su dva poraza (Škotska, Portugal), a ispred – kvalifikacijska utakmica sa Srbijom (6. rujna), u Beogradu. Zbog neočekivanog posrtanja protiv Škotske u Zagrebu, utakmica sa Srbijom dobila je dodatno na važnosti. Kao da i bez toga nije bila ''utakmica posebnog naboja''...
- Uvijek se kroz medije provlači opravdanost odigravanja prijateljskih utakmica s objektivno puno slabijim protivnikom. No, nama u ovom trenutku nije toliko bitan Liechtenstein koliko prigoda da budemo dva dana zajedno. Da još jednom rekapituliramo maksimirske događaje u susretu sa Škotima i pripremimo se za ono što nas čeka u Beogradu. Logično je da tijekom pripreme za utakmicu u Vaduzu veći dio vremena provedemo u razgovoru nego na terenu. To dakako ne znači da mi rezultat utakmice s Liechtensteinom nije važan. Uvijek je bitno pobijediti. I zbog atmosfere, ali i koeficijenta koji nas drži u ''top 10'' – rezimirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac prije utakmice.
Vaduz – Rheinpark stadion.
Prijateljska utakmica: Liechtenstein – Hrvatska.
Početak u 20.15 sati. Sudac: Sascha Amhof (Liechtenstein)
Liechtenstein (4-5-1): Jehle – Burgmeier, Frick, Stocklasa, Oehri – N. Hasler, D. Hasler, Polverino, Wieser, A Christen – M. Christen.
Hrvatska (4-4-2): Pletikosa - Srna, Ćorluka, Vida, Milić - Modrić, Badelj, Olić, Rakitić, Eduardo, Mandžukić
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.