Prije 19 godina Dinamo je rasturio Partizan: Prisjetite se kako je izgledala legendarna ‘petarda’ (VIDEO)

30.07.2016. 12:19:50

DAN KOJI ĆEMO ZAUVIJEK PAMTITI Tog već davnog 30. srpnja 1997. godine, pred oko 40 tisuća navijača Dinamo je hvatao zaostatak od 1:0 iz Beograda... Vjerovali ili ne, prošlo je već 19 godina od legendarne utakmice Dinama (tadašnje Croatije) i beogradskog Partizana. Tog već davnog 30. srpnja 1997. godine, pred oko 40 tisuća navijača Dinamo je hvatao zaostatak od 1:0 iz Beograda, odnosno, prve utakmice koja se igrala pred niti približno aktivnom publikom kao u Zagrebu. Viduka je u Beogradu dva puta gađao prečku, a i Marić se napromašivao i tako Dinamo doveo u nezgodnu situaciju, no, utakmica na Maksimiru dala je nekakav izvanzemaljski elan Dinamu. Partizan je ponižen vjerojatno i najgore u povijesti i to prvenstveno zbog velikog rivalstva dvaju klubova. Modri su u uzvratnoj utakmici potukli Beograđana s nevjerojatnih 5:0 i bacili u ekstazu navijače, pa čak i cijelu Hrvatsku. Zabijali su i rušili Partizan Marić i Cvitanović s dva gola i Viduka s jednim, ali jedan od heroja utakmice bio je Edin Mujčin koji je kreirao četiri od pet golova u visokoj pobjedi, a nikako ne treba zaboraviti i Ladićevu obranu penala. Podsjetimo još za kraj tko je sve branio boje Dinama toga dana. Trener Marijan Vlak je na teren poslao sljedeći sastav: Ladić, Šarić, Krznar, Šimić, Jurić, Jurčić, Marić (Petrović), Prosinečki, Viduka (Tomas), Mujčin (Brlenić), Cvitanović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.