Primala braniteljsku mirovinu: U 20 godina uzela milijun kuna

10.04.2014. 17:06:20

Varala državu: Žena je Uredu za obranu kazala da je sa svojim bivšim mužem ostala u izvanbračnoj zajednici te je ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu i invalidninu. Muškarac za kojeg je tvrdila da joj je partner poginuo je 1991.

Žena (58) s križevačkog područja uhićena je zbog sumnje da je punih 20 godina varala državu. Novi list javlja da je riječ o ženi koja je 1994. godine došla u nadležni Ured za obranu i uvjerila službenike da je nakon razvoda braka 1982. godine nastavila živjeti s bivšim mužem. Kazala je kako je s njim ostala u izvanbračnoj zajednici i na osnovu toga je tražila obiteljsku invalidninu. Muškarac za kojeg je tvrdila da joj je partner poginuo je 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Kako bi dokazala svoje tvrdnje, Uredu za obranu je predala i očitovanja dvojice svjedoka. Tužiteljstvo sumnja da su oni lažno svjedočili da je par ostao u vezi unatoč razvodu. Lažna udovica je 2002. godine na temelju istih tvrdnji ostvarila pravo i na obiteljsku mirovinu. Sve do 2014. godine joj je na ime obiteljske invalidnine i obiteljske mirovine isplaćeno više od 1,1 milijun kuna. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.