Primoštenskog konobara traže zbog ubojstva trudne djevojke

30.10.2013. 10:58:18

0776007.48

Djelatnici jednog hotela u Primoštenu ostali su zaprepašteni kada su vidjeli da se njihov kolega Branimir Ćaleta (29) nalazi na Interpolovoj tjeralici osumnjičen za ubojstvo s predumišljajem.

29-godišnjaka se tereti da je 15. rujna u motelu Menorah u Dnjepropetrovsku u Ukrajini ubio svoju djevojku koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće. Pronašla ju je sobarica sutradan ujutro, krvavu i mrtvu ispod kreveta. Bila je umotana u plahtu, a glava joj je bila smrskana. Za muškarcem je Interpol nedavno objavio tjeralicu, a 29-godišnjak je do prije desetak dana radio kao konobar u primoštenskim hotelima. "Mislim da je netko nazvao policiju, ali ništa se nije događalo. Branimir je ostao raditi još nekoliko dana, a onda nestao. Nije nam bilo svejedno što je tu, nakon što smo doznali", kazao je za sibenik.in djelatnik hotela.

Izručenje nije moguće

Kako je zločin počinjen u Ukrajini, s kojom Hrvatska nema potpisan sporazum o međunarodnoj pravnoj suradnji, nema nikakve zakonske osnove da osumnjičenik za teško ubojstvo bude priveden. A kako Ukrajina nije u Europskoj uniji, ne mogu djelovati niti po europskom uhidbenom nalogu. S obzirom da Hrvatska svoje građane ne izručuje, osumnjičeni Ćaleta je slobodan i nesmetano šeće po Hrvatskoj. Policija jedino može obavijestiti Interpol gdje se on nalazi. Sibenik.in, međutim, neslužbeno doznaje kako je Ćaleta razgovarao s policijom i rekao im kako nema veze s onim što mu se stavlja na teret. Ipak, otkako se doznalo za tjeralicu Interpola, nitko ga u Primoštenu više nije vidio. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.