Priopćenje

30.11.2014. 11:39:58

Kako smo svjedoci pokušaja marginalizacije prosvjeda stopostotnih vojnih invalida, a poučeni lošim iskustvima, tretmana, na našoj nacionalnoj televiziji, velikih obljetnica Domovinskog rata, voljeli bismo podsjetiti, programsko vodstvo HRT-a, na sada već neupitne ocijene vojnoredarstvenih akcija, prvenstveno, Bljeska i Oluje.   - Glavni urednik HRT   gosp.Goran Radman - Svim medijima Poštovani, Kako smo svjedoci pokušaja marginalizacije prosvjeda stopostotnih vojnih invalida, a poučeni lošim iskustvima, tretmana, na našoj nacionalnoj televiziji, velikih obljetnica Domovinskog rata, voljeli bismo podsjetiti, programsko vodstvo HRT-a, na sada već neupitne ocijene vojnoredarstvenih akcija, prvenstveno, Bljeska i Oluje. Naime, oslobađajućim presudama međunarodnog suda u Hagu za ratne zločine počinjene u akciji „Oluja“, utvrđeno je kako je riječ o nedvojbeno oslobodilačkoj i legitimnoj vojnoj operaciji kojom je Hrvatska vratila okupirano područje. Štoviše, iz haških presuda je razvidno, kako pojedini zločini počinjeni tijekom ili poslije akcije „Oluja“ nose individualni karakter, te se preko njih ne može davati ocjena oslobodilačke akcije „Oluja“. Na žalost, svjedoci smo kako se tijekom zadnjih dvadeset godina medijski, a i svakako drugačije (pa i preko haškog suda), hrvatski oslobodilački rat pokušava predstavljati u svjetlu raznih zločina (koji su ili individualni, ili pak imaju rukopis nekih nejasnih okolnosti – te se kroz razne protuhrvatske službe žele pripisati Hrvatskoj), kojima se želi Domovinski rat prikazati kao zločinački i protuljudski. Dobar primjer su Grubori ili Paulin Dvor (sa čijim žrtvama mi naravno suosjećamo), koji se stalo koriste u svrhu izjednačavanje krivnje, a ne odavanja pijeteta žrtvi. Unazad nekoliko godina, baš je Vaša kuća (HRT) pokazala bešćutnu manipulaciju javnosti, kada je u vrijeme dvadesete obljetnice obilježavanja pada Vukovara preko središnjeg Dnevnika, umjesto zasluženog pijeteta žrtvi, ponovo aktivirala kosovski plan „Opera“ pokušavši insinuirati prodaju Vukovara od strane hrvatskih vlasti. Štoviše u tu svrhu se javnosti pokušalo montiranu snimku, za koju se već 1991. znalo kako je kosovki materijal, predstaviti kao vjerodostojan materijal. Žalosno, no ne i zaboravljeno. Upravo stoga, poučeni takvim i sličnim „uređivačkim“ akrobacijama, moramo paziti, kako se takva politika vrijeđanja žrtve Domovinskog rata, ne bi ponovila u Vašoj kući. Stoga smatramo kako bi bilo nužno znati koje i kako zamišljene uređivačke i proizvodne planove, Vaša kuća sprema za obilježavanje dvadesete godišnjice akcija „Bljesak“ i „Oluja“, koje su okončale rat, i oslobodile Hrvatsku . U očekivanju brzog i konkretnog odgovora! U Vukovaru,25.11.2014.g.   Koordinacija udruga proisteklih Iz Domovinskog rata grada Vukovara Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.