PRIOPĆENJE: HRVATSKI BRANITELJI NISU "ŠATORAŠI" niti „ŠATORDŽIJE“ - ČEMU VRIJEĐANJE

11.02.2015. 10:46:31

HRVATSKI BRANITELJI NISU "ŠATORAŠI" niti „ŠATORDŽIJE“ - ČEMU VRIJEĐANJE ŠTO IMAJU NOVINARI PROTIV HRVATSKIH BRANITELJA? Svim medijima u kojima autori tekstova namjerno o hrvatskim braniteljima, prosvjednicima u Savskoj 66,koriste permanentno u poslijednje vrijeme izraz "ŠATORAŠI", Braniteljski portal na netom rečeno ističe, kako autori tu sintagmu "ŠATORAŠI" sada po njima izmijenjenu u „ŠATORDŽIJE“ odmiču od stvarnog značenja te istu perfidno rabe kako bi difamirali sve hrvatske branitelje u demokratskom nastojanju ostvarivanja svojih proklamiranih inicijativa. Naime, jasno nam je kako njihovo unisono i namjerno isticanje hrvatskih branitelja pred javnošću kao "ŠATORAŠA", sad i „ŠATORDŽIJA“ služi samo u svrhu omalovažavanja istih, te ponajprije iznad svega, radi se o pogrdnoj i uvredljivoj usporedbi. Točnije; Šator je jedan od najstarijih oblika ljudske nastambe, a neka nomadska plemena ga još i danas koriste za stanovanje. Ništa sporno, ali zlonamjerni i dežurni komentatori zbivanja u Savskoj 66, definitivno u široj slici svojih opservacija, rečeni naziv "ŠATORAŠI" sada „ŠATORDŽIJE“ žele tonirati javnosti perfidnim izričajem naoko prikrivenog vrijeđanja i omalovažavanja kompletne braniteljske populacije. Stoga pozivamo sve mainstream medije i sve one koji za hrvatske branitelje prosvjednike koriste termin "ŠATORAŠI", da poštuju novinarski kodeks te da se istim terminom, "ŠATORAŠI" ili „ŠATORDŽIJE“ koji je uvredljiv za cjelokupnu braniteljsku populaciju, više ne koriste. Obzirom da su navedeni novinari i nadalje sa zlom namjerom isključivo uperenih difamiranju hrvatskih branitelja prosvjednika, nastavili koristiti uvredljive termine „ŠATORAŠI“ i „ŠATORDŽIJE“, svim tim novinarima i njihovim urednicima koji koriste gore navedene uvredljive termine za hrvatske branitelje prosvjednike, ali i mnoge druge, ne treba se dodati ništa drugo do samo jedne riječi „NOVINARI ŠTAKORAŠI“. Ovo priopćenje je nastalo upravo analitikom SVIH do sada objavljenih tekstova u kojima se takvi novinari uz blagoslov svojih urednika spuštaju duboko ispod osnovnih normi ljudskog i novinarskog profesionalnog kodeksa, koji vrijedi za zemlje koje vrednuju sve demokratske standarde. U protivnom- ukoliko se ne prestane sa takvim uvredljivim de facto i de jure vrijeđanjem, Braniteljski portal će pribjeći onome što nebi želio, a to je da skupinu takvih javnih djelatnika koji sebe nazivaju novinarima okarakterizira kao "ŠTAKORAŠE" svoje profesije, loše sluge - loših gospodara- te će svekolikoj hrvatskoj javnosti obznaniti sve do sada nepoznate i neobjavljene faktografske činjenice istih, koje bi tada u mnogome pokazale javnom mijenju i struci o kakvim se to moralnim i karakternim osobama radi, nakon čega očekujemo da će pravosuđe ove države krenuti u procesuiranje tih slučajeva, koji su po našim izvorima i težini inkriminacije duboko zabrazdili s one strane zakona, sve kao posljednji čin zaštite digniteta Domovinskog rata i njegove žrtve.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.