PRIOPĆENJE: Hrvatski liječnici dragovoljci 1990.-1991: dr. Babiću su skršena osnovna ljudska prava

01.02.2014. 11:44:08

PRIOPCENJE-Hrvatski-lijecnici-dragovoljci-1990.-1991-dr.-Babicu-su-skrsena-osnovna-ljudska-prava_article

Priopćenje ( UHLD)1990.-1001. PRENOSIMO VAM U CIJELOSTI Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. Zagreb, Ksaver 200 E-mail: zrinka13@hotmail.com Zagreb, 31. siječnja 2014. Priopćenje povodom uhićenja mr. sc. Ivice Babića, dr. med. Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.- 1991. najoštrije osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se posljednjih dana događa s mr. sc. Ivicom Babićem, dr. med. Udruga izražava duboku zabrinutost jer drži da je način postupka prema dr. Babića neprimjeren. Zahtijevamo da se prilikom provođenja istrage dr. Ivici Babiću, koji je dao svoj doprinos u spašavanju zdravlja i života civila i hrvatskih vojnika, pristupa s dignitetom te da mu se omogući dostojna obrana. Na način kako je to učinjeno, ulažemo prosvjed jer držimo da su mu skršena osnovna ljudska prava, njemu osobno, nama liječnicima dragovoljcima, a zapravo i cjelokupnom lječništvu. Predsjednica UHLD 90./91. mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. Hrvatski liječnici dragovoljci: dr. Babiću se krše ljudska prava ZAGREB- Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. priopćila je večeras kako osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se događa dr. Ivici Babiću, koji je uhićen i osumnjičen da je na temelju lažne medicinske dokumentacije dobio status ratnog vojnog invalida, naglasivši kako se dr. Babiću "krše osnovna ljudska prava", a ujedno "i prava liječnicima dragovoljcima te cjelokupnom hrvatskom lječništvu". "Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca (UHLD) 1990.- 1991. najoštrije osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se posljednjih dana događa s dr. Ivicom Babićem" te "izražava duboku zabrinutost jer drži da je način postupka prema dr. Babića neprimjeren", ističe u priopćenju predsjednica Udruge dr. Vesna Bosanac. Udruga "zahtijeva da se prilikom provođenja istrage dr. Ivici Babiću, koji je dao svoj doprinos u spašavanju zdravlja i života civila i hrvatskih vojnika, pristupa s dignitetom te da mu se omogući dostojna obrana". "Na način kako je to učinjeno, ulažemo prosvjed jer držimo da su mu skršena osnovna ljudska prava, njemu osobno, nama liječnicima dragovoljcima, a zapravo i cjelokupnom lječništvu", zaključuje predsjednica UHLD 90./91. dr. Vesna Bosanac. Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata dr. Ivica Babić, danas je iznio obranu pred tužiteljstvom i odbacio optužbe za prijevaru i krivotvorenje povezanu s ratnim profiterstvom, potvrdio je njegov odvjetnik Milenko Umičević nakon ispitivanja u zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu. Njegov odvjetnik potvrdio je da se dr. Babića tereti za krivotvorenje i prijevaru povezanu sa Zakon o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije. Hina Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.