Priopćenje Ministarstva branitelja vezano uz postupanje Srbije prema hrvatskim državljanima

25.07.2016. 20:37:13

Povodom najnovijih informacija izrečenih uz postupanje Srbije prema hrvatskim državljanima protiv kojih se vodi istraga na temelju zakona prema kojem se ta država proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na teritoriju bivše SFRJ, ovim putem Ministarstvo branitelja obavještava hrvatsku javnost, kako tijekom 2016. godine, Ministarstvo branitelja nije zaprimilo nikakve informacije o mogućim optužnicama. Ističemo, kako iz Ministarstva pravosuđa doznajemo da se informacije izrečene uz postupanje Srbije prema hrvatskim državljanima odnose na razdoblje iz 2011. godine, o čemu u Ministarstvu branitelja nema službenih dokumenata ovog sadržaja. Stoga, Ministarstvo branitelja obavještava hrvatsku javnost kako je od nadležnih institucija Republike Hrvatske zatražilo potpune informacije o možebitnom postupanju protiv hrvatskih branitelja te će i nadalje kroz međuresornu suradnju ustrajati na poduzimanju svih potrebnih radnji i aktivnosti u skladu sa zakonom, a u cilju zaštite integriteta i dostojanstva hrvatskih branitelja i vrijednosti Domovinskog rata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.