PRIOPĆENJE: Ministre Matiću, savjetujemo Vam svaki dan barem jednom poslušate pjesmu četničkog vojvode Bore Đorđevića „Čorbe“ „Pogledaj dom svoj anđele“.!

25.01.2014. 10:13:28

PRIOPCENJE-Ministre-Maticu-savjetujemo-Vam-svaki-dan-barem-jednom-poslusate-pjesmu-cetnickog-vojvode-Bore-Dordevica-Corbe-Pogled_article

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije:

Priopćenje: povodom najave izgradnje Spomenika domovini ili neznanom jumnaku i Hrvatskog groblja

Hrvatska ima toliko spomenika koji obilježavaju sve hrvatske bitke kao i spomenike svih genocida izvršenim nad hrvatskim vojnicima i civilima sve od Vukovara, Škabrnje, Voćina,Baćina, Oklaja i velikog broja drugih spomen obilježja.

Ovu ideju gradnje Muzeja i Spomenika domovini ili Spomenika neznanom junaku kao Predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i Predsjednik udruge specijalne policije Josip Klemm doživljavamo vrlo neukusnim političkim spinom.

Ističemo da su začetnici ideje imali prilike u zadnje dvije godine nazočiti na svim spomenicima pogibelji hrvatskih branitelja ali su se odazivali jako rijetko, a u zadnje vrijeme skoro nikako.

Pitamo se ukoliko ova ideja o izgradnji spomenika zaživi, što će mo sa već podignutim ali i velikim brojem zapuštenih spomenika podignutih diljem Hrvatske.

U slučaju podizanja spomenika domovini kako navode začetnici ideje, što bi to trebalo u konačnici značiti.

U tom slučaju bi nacionalni „Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95“ koji je podignut u Kninu kao simbol hrvatske pobjede nad srbočetničkim agresorom trebao izgubiti na važnosti. Spomenik pobjede koji je ionako već dobrano zapušten i neodržavan sadrži svu simboliku hrvatske pobjede nad agresorom i simbolizira stvarnu i konačnu pobjedu hrvatskih branitelja u stvaranju Hrvatske države.

Što se tiče Spomenika domovini, takav već odavno postoji na Medvedgradu .

Pitamo ministra Matića iako znamo da već duže vrijeme nema kontakte sa udrugama hrvatskih borbenih ratnih postrojbi kao ni sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara a niti sa svojim savjetnicima: Zna li ministar Matić što je zapravo danas stvarnost hrvatskih branitelja?

Ukoliko je zaboravio a očito je, podsjećamo ga, da je stvarnost hrvatskih branitelja porazna činjenica velikog broja suicida, veliki broj teških oboljenja kao i visoka stopa smrtnosti,velik broj nezaposlene djece i obitelji hrvatskih branitelja.

 Poznavajući način rada i ne/djelovanja ministarstva branitelja, te ideje se neće ostvariti jednako kao što se nisu ostvarila velika i glasna predizborna obećanja o bolničkim rehabilitacijskim centrima za veterane iz domovinskog rata i njihovih obitelji, te o maksimalnoj zdravstvenoj skrbi istih.

Kako ministar Matić jednako tako i ministar Ante Kotromanović u predizborno su vrijeme na sav glas obećavali veteranske rehabilitacijske centre za hrvatske branitelje, ali od toga ni dan danas ništa.

Što se tiče Hrvatskog groblja ( kako Milan Bandić naglašava, Hrvatskog Arlingtona) na Mirogoju, pitamo Vas svu četvoricu:“Tko bi sve na tom Hrvatskom Arlingtonu bio pokapan.?.

Nadalje pitamo, znači li to da bi se na Hrvatskom groblju pokapali heroji iz domovinskog rata zajedno sa partizanima i onima koji su 1944. godine presvukli četničke odore u partizanske.!?

Pitamo i tražimo odgovor od ministra Predraga Matića, gdje on to misli pokapati ostale hrvatske branitelje diljem hrvatske i neće li im se ako isti nemaju nasljednike da im plate grobarinu, kosti izbaciti i grobna mjesta se prodati.

Za nas istinske hrvatske branitelje ministre Matiću, u stvari nije niti važno gdje će nam završiti kosti. Nama je daleko važnije za razliku od Vas gdje će nam završiti duša.

Uvjereni smo ministre Matiću da će te sve ovo realizirati kao što ste realizirali obećanja da će te objaviti spisak uživatelja partizanskih mirovina, aboliranih četnika te registar 2.700.podijeljenih menadžerskih kredita koji su podijeljeni u vrijeme najveće pljačke Republike Hrvatske u pretvorbi i privatizaciji.

Ministre Matiću, savjetujemo Vam da dok zdušno budete radili na realizaciji spomenika, muzeja i groblja, svaki dan barem jednom poslušate pjesmu četničkog vojvode Bore Đorđevića „Čorbe“ „Pogledaj dom svoj anđele“.!

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

Udruga specijalne policije

NOVO: U središtu Zagreba Vojni muzej i Spomenik domovini, na Mirogoju Vojno groblje,Hoće li se zajedno pokapati partizani i hrvatski branitelji na Bandićevom Hrvatskom groblju!?

B.P

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.