Priopćenje: Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata-lažno se predstavljaju u naše ime i prikupljaju novac

03.06.2013. 19:26:08

 

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u više navrata dobila je informaciju da postoje određeni pojedinci ili skupine pojedinaca koje organizirano obilaze građane na području grada Vukovara i Vukovarsko -srijemske županije, grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, te grada Slavonskog Broda prikupljajući priloge za „Udrugu djece poginulih branitelja“.

Ovim putem se ograđujemo i oštro osuđujemo ovakve postupke pojedinaca i skupina pojedinaca koje na grub način ovim činom krše zakone Republike Hrvatske ali i ozbiljno ugrožavaju dignitet naše Udruge predstavljajući se da u naše ime prikupljaju donacije.

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja financira se isključivo na temelju zakona i statuta udruge tj. participiranjem na natječajima za sredstva namijenjenim radu udruga  u okviru lokalne samouprave i državne uprave.

Obavještavamo i molimo građane RH da ne nasjedaju na lažno predstavljanje pojedinaca i skupina pojedinaca koji „po kućama“ skupljaju donacije za „Udrugu djece poginulih branitelja“ te iste osobe odmah prijave redarstvenim vlastima.

Ujedno molimo građane od kojih bude tražena donacija na ovakav način da nam se obrate kako bi i naša Udruga mogla reagirati prijavom prema redarstvenim vlastima.

 Dopredsjednik UDPNHBDR

Boris Herman

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.