Priopćenje Udruge zagrebačkih Branitelja Vukovara: Više zasigurno nećemo dopustiti da nam uzmete niti lipe, dali smo vam dosta!

25.10.2013. 19:57:40

Priopcenje-Udruge-zagrebackih-Branitelja-Vukovara-Vise-zasigurno-necemo-dopustiti-da-nam-uzmete-niti-lipe-dali-smo-vam-dosta_article

Hrvatski branitelji, domoljubi, sveukupni Hrvatski korpus, svojim dosadašnjim djelovanjem i postupanjem, dokazao je svu svoju odlučnost, dosljednost i jakost. Mudrošću i razboritim odlukama, pokazali smo svoje jedinstvo i ozbiljnost u djelovanju, te isto tako organiziranost u vođenju i kontroliranju nametnute situacije.

Na taj način mi smo ti koji nismo dopustili nametnuti i očekivani kaos, te otvorili put pregovorima i rješavanju situacije mirnim putem, znajući da to određenim pojedincima i političkim strukturama nije po volji. Mišljenja smo da situacija u gradu Vukovaru, a što se tiče nasilnog i nezakonitog postavljanja dvojezičnih/dvopismenih ploča, nije isključivo problem grada Vukovara, već da je to pitanje koje nadilazi lokalne parametre. Naime, to je po nama pitanje od iznimno važnog nacionalnog interesa, te se kao takvo širi na cijelu Hrvatsku. Postavljeni ciljevi koji su kao zahtjevi uručeni Vladi RH i Hrvatskom  Saboru, su nešto od čega zasigurno nećemo odstupiti, imajući pri tome u vidu veliku odgovornost ne samo prema živima, nego i prema svima onima koji su svoje živote položili na Oltar Domovine.

Time smo otvorili put za demokratski i konstruktivni dijalog, a sve u nadi da će se postići željeni i očekivani rezultati, koji kao takvi utječu na cjelokupnu političku i javnu scenu u Hrvatskoj.  Naime, za takavu vrstu dijaloga, mi smo dokazali da smo u svom jedinstvu oko zajedničkog cilja, mi, hrvatski branitelji i domoljubi, u potpunosti ravnopravni pregovarači, tj i glavni inicijatori samog dijaloga, a što se moglo vidjeti iz svih naših dosadašnjih postupaka i javnog djelovanja.

Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski Sabor, kao i sve državne institucije, upoznate su sa našim zahtjevima, te ih nema potrebe ponavljati, međutim postoje neki od kojih ne odstupamo ni milimetra, jer su oni naša dužnost i obveza.

Sve ploče sa ćiriličnim natpisima se više ne smiju postavljati niti na jednu javnu ili državnu instituciju u gradu Vukovaru, jer su one kao takve u najmanju ruku amoralne u Gradu u kojem se dogodio pokolj i genocid nesagledivih razmjera i posljedica. Grad je razaran bombama i granatama i razno raznim drugim streljivom, na kojem je sve pisalo na ćirilici. Ubijani su i ranjavani stanovnici grada Vukovara, na način i sa ciljem potpunog istrebljenja jednog naroda koje je nastanjivalo grad. Ubijana su i masakrirana djeca, dakle ponovno genocid - i to na ćirilici. Ranjenici su odveženi na Ovčaru uz pištolje, puške, tenkove i ostalo naoružanje - ponovno sa ćiriličnim natpisima. Muškarci, žene i djeca odvoženi su u srpske koncentracijske logore u autobusima na kojima su bili natpisi na ćirilici.

Mišljenja smo da je ovo u najmanju ruku groteskna igra sa preživjelim hrvatskim braniteljima i civilima toga grada, ali i izravan šamar upućen cijeloj Republici Hrvatskoj. To je nešto što zasigurno nećemo dopustiti, jer vapaji žrtava to ne dopuštaju.

Slijedom gore navedenoga, inzistiramo da se grad Vukovar proglasi Mjestom posebnog pijeteta, te na taj način oda posebna počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima toga Grada, ali i s posebnim naglaskom kako je takav čin svojevrstan spomenik Domovinskom obrambenom ratu i svim njegovim žrtvama diljem Lijepe naše.

Naime, Vaše dosadašnje oglušivanje na ovaj naš zahtjev, bio bi ravan tome da se u Auschwitzu intonira himna Republike Njemačke, a što ste Vi gospodo nama i priuštili sa intoniranjem himne Republike Srbije u srcu Vukovara, gdje se još traga za stotinama nestalih nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, civila, žena i djece, te ste na taj način pokazali kako je žrtva Vukovara vama nešto gotovo beznačajno.

Nije i nikada neće ni biti i to je razlog zašto ne odstupamo od ovog zahtjeva.

Drugi zahtjev je svakako zaštita i prestanak progona hrvatskih branitelja i policajaca, ali ne samo u gradu Vukovaru već na teritoriju cijele Republike Hrvatske. Vraćanje suspendiranaih hrvatskih policajaca na njihova radna mjesta, a sa kojih ste ih maknuli jer nisu mogli gledati Grb svoje Domovine okružen ćirilicom.

Perverzno je to što su to većinom djeca hrvatskih branitelja od kojih ste očekivali kako će nasrnuti na svoje očeve i majke koji su se borili za slobodnu Hrvatsku u ovom nametnutom, obrambenom ratu. Istovremeno dok su naši policajci suspendirani, iz prostorija PU vukovarsko-srijemske, tj. grada Vukovara, mogao se začuti smijeh svih aboliranih četnika, koji su, gle koje li perverzije, zaposlenici te iste postaje, a za vrijeme rata, dokazani koljači i ubojice. Dakle, naša mladost ne treba imati posla, ponosa i razvijenu nacionalnu svijest, ali oni mogu slobodno i nekažnjeno raditi, primati plaću i smijati nam se ponovno u lice zaogrnuti ćirilicom, kao, kako Vi tvrdite, zakonski reguliranom činjenicom. To je laž i Vi to jako dobro znate.

Inzistiramo da se prestanu proganjati hrvatski branitelji te da se prema njima prestanete ponašati kao prema hordi divljaka i klošara koji stalno nešto traže i stvaraju probleme, a koji su u mirovinama i tako štete ekonomskom razvitku Hrvatske.

Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti naglasiti i činjenicu kako su ne svojom voljom već samovoljom bivšeg predsjednika Mesića i njegovih pulena, umirovljeni svi aktivni vojni djelatnici hrvatske vojske, a sa ciljem destabilizacije i u vojnom i u moralnom smislu RH u zemlji i inozemstvu. Godinama nakon toga, stvarana je lažna i bezobrazna slika o Hrvatskom branitelju, kao o nekome tko živi na državnim jaslama i neće ništa raditi, a kako su lijepo se izborivši za svoje mirovine odlučili biti bahati i stalno nešto zahtjevati od Države koju su svojim visokim i privilegiranim mirovinama doveli do stanja u kojem je - teške krize.

To je još jedna od bezočnih laži i Vi to također znate. Naime, kada je god Država tonula ekonomski, uvijek se prvo uzimalo braniteljima i obiteljima, ali se zaboravlja naglasiti kako se branitelji i sami odriču u korist svoje Domovine kada je to potrebno, a što vi jako dobro znate. Prestanite se ponašati, i u javnosti govoriti kako smo mi privilegirana kasta koja državu košta i kako najviše novca odlazi upravo na braniteljske mirovine. Laž, laž i ponovna laž.

Više zasigurno nećemo dopustiti da nam uzmete niti lipe, dali smo vam dosta, oteli ste nam previše, a sada je vrijeme da se stvari nazovu pravim imenom i da se počnete ponašati prema braniteljima onako kako piše u Hrvatskom Ustavu, tj. odnos prema braniteljima je i odnos prema zakonu na kojeg se tako često pozivate, ali i prema najvećoj svetinji a to je Domovinski obrambeni rat. Krivce za lopovluke, krađe i malverzacije ovako ogromnih razmjera, sigurno nemojte tražiti među braniteljima, jer oni nisu bili u poziciji pokrasti Državu za milijunske iznose za koje je Država oštećena, a za koje se nekima i sudi.

Stalno ponavljate rečenicu neka institucije rade svoj posao - da, naravno, neka rade, ali molimo i Mladena Bajića da se probudi iz zimskog sna i povadi iz ladica sve one predmete koje je trebao odavno povaditi - zaboravljate na logore, zaboravljate na mučenja, silovanja, klanja.. zaboravljate na naše nestale za kojima se još uvijek traga...Zaboravljate na rat - nije rat bio elementarna nepogoda - Hrvatska je napadnuta, masakrirana, ubijana, klana, i paćena-na ćirilici. Naši ljudi su zarobljavani po logorima diljem Srbije i njezinih satelitskih zemalja-na ćirilici. A vi to sve lijepo negirate i ne procesuirate na uštrb manjine koja je najglasnija kada treba potkopavati Hrvatsku, a nikada se nisu ogradili od zločina koje su počinili njihovi manjinci. I inzistiramo da se to uvede u udžbenike - neka se konačno stvari imenuju i svatko dobije što zaslužuje.

Medijska blokada koja vlada u Hrvatskoj prelazi granice i vodi jako daleko - gotovo do Sjeverne Koreje-modus operandi je isti-sramota. Sramiti se svojih branitelja, žrtava koje su u svakom pedlju Lijepe naše graniči sa zdravim razumom. Želimo li da nam Domovina napreduje, moramo našoj mladosti osigurati sve prave informacije o žrtvi grada Vukovara ali i drugih dijelova Lijepe naše. Mi se nemamo čega sramiti - rat je bio nametnuti, obrambeni i oslobodilački i mi smo pobjednici! To se jasno mora znati, jer to je zalog naše budućnosti. Naime, svaka vlast RH mora znati jednu stvar-dobri ste i činite dobro za svoju Domovinu onoliko koliko ste u stanju shvatiti kome polažete račune, a to su oni koji su je stvarali i njihove obitelji i djeca. Ta ista naša djeca će zasigurno znati cijeniti žrtvu Vukovara i svega onoga što on simbolizira, te će iz tog razloga biti iznimno jak korektiv svim budućim vladama. Dakle dobri ste koliko mi kažemo da ste dobri.

Za kraj, zahvaljujući dragom Bogu, našoj vjeri i strpljivosti, danas, mi hrvatski branitelji i domoljubi, jaki i ujedinjeni, a ne otstupajući od ovih zahtjeva, stupamo u javnost i dajemo priliku za pravedan i smislen dijalog, poštujući čarobnu riječ TOLERANCIJA, na koju imamo pravo, ali ona nam je i dužnost prema svima koji su položili svoje živote,  ali i onima koji dolaze - našoj djeci kao zalogu naše budućnosti.

Za Udrugu zagrebačkih branitelja Vukovara:

Vladimir Balgač-Alf

Tanja Polić Marković

Damir Markuš-Kutina

Zorica Gregurić, tajnica UZBV

Uredio B.P./M.S.M

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.