Priopćenje Udruge "Žene u Domovinskom ratu – Zadar"

22.12.2015. 09:50:44

Udruga „Žene u Domovinskom ratu – Zadar„ podržava inicijativu Koordinacije braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina da se 2016. proglasi GODINOM HRVATSKIH BRANITELJA. Pozivamo predsjednicu Republike Hrvatske i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Republike Hrvatske, Kolindu Grabar Kitarović da prihvati pokroviteljstvo i da proglasi 2016. „Godinom hrvatskih branitelja „. Mi žene, sudionice hrvatskog Domovinskog rata, naročito smo osjetljive na stigmatizaciju i marginalizaciju hrvatskih branitelja, kao i hrvatskog Domovinskog rata, vidljivu u Republici Hrvatskoj od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana. Krajnje je vrijeme da hrvatskim braniteljima i hrvatskom Domovinskom ratu vratimo ono časno mjesto u društvu koje im i pripada. Žene u obrambenom Domovinskom ratu nisu imale svoju postrojbu, ali nije bilo postrojbe u kojoj nije bilo žena, te su rame uz rame dale doprinos u obrani Hrvatske domovine. Žene su hrvatski Domovinski rat proživljavale, kao hrvatske kćeri, supruge, majke, prognanice, zatočenice, potpora ili angažirane na prikupljanju pomoći. Direktno ili indirektno osjetile smo svu težinu hrvatskog Domovinskog rata, te smatramo da su sve žene u Hrvatskoj na svoj osebujan način dale doprinos u obrani domovine. Smatramo da bi proglašenjem 2016. godinom hrvatskih branitelja uspjeli nizom manifestacija otkriti, bolje razumjeti i prezentirati ulogu žena u hrvatskom Domovinskom ratu. Zato još jednom pozivamo Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, kao jednu od nas, da prihvati pokroviteljstvo i proglasi 2016.godinu po onima koji su stvorili Hrvatsku, a nisu heroji, onima koji danas umiru zbog posljedica rata, kao i zbog posljedica mira, GODINOM HRVATSKIH BRANITELJA.   S poštovanjem Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.