PRIOPĆENJE URV 1.GBR „TIGROVI“ O INICIJATIVI I PROVEDBI ZAJEDNIČKIH SASTANAKA SA SRPSKIM UDRUGAMA BORACA

08.10.2016. 09:14:56

Udruga Ratni Veterana 1.GBR "Tigrovi“ ne prihvaćaju i odbacuju svaku mogućnost razgovora, pregovora i suradnje sa srpskim udrugama veterana i u potpunosti otkazuju pravo bilo kojem predstavniku hrvatskih branitelja zastupanje po bilo kojem pitanju. Na istome je tragu i zaključak Predsjedništva Zbora gardijskih postrojbi koji je izglasan velikom većinom glasova članica, no kako priopćenje do danas nije realizirano, kao članica Zbora dužni smo javnost o tome obavijestiti sami. Kao i većina hrvatskih branitelja, URV 1.gbr „Tigrovi“ ne želi sudjelovati u pokušaju političke manipulacije s braniteljskom populacijom u ostvarivanju nama neprihvatljivih ciljeva, koju provode pojedinci i skupine iz političkog miljea, vođeni nedefiniranim i prikrivenim interesima, a osobito u vrijeme dok je u Srbiji na snazi nama neprihvatljivi Zakon o univerzalnoj jurisdikciji. Osuđujemo svaki pokušaj izjednačavanja hrvatskih branitelja koji su iskreno i ponosno branili svoju domovinu s pripadnicima agresora, s onim snagama koje su sijale smrt i razarale sve što je hrvatsko, s onima koji su dolazili iz Srbije i drugih krajeva puni patološke mržnje. Ti agresori po svim aktivnostima koje se vode u Srbiji i drugdje i danas zastupaju stavove i politiku iz 90-ih godina, kao što i podržavaju aktivnosti današnjih srpskih vodećih političara u širenju velikosrpske politike na Balkanu. Osuđujemo svaki kontakt usmjeren k pomirbi s predstavnicima ljudi koji su zatirali sve što je hrvatsko, a do danas se nisu iskreno ispričali svojim žrtvama, već se pozivaju na žrtve s obje strane, jer ta teza vodi tome kako smo svi jednako krivi za sve što se dešavalo i kako to treba što prije prekriti zaboravom. Ne prihvaćamo zajedništvo s onima koji su odgovorni, a ne prihvaćaju svoju odgovornost za sva zlodjela koja su počinjena upravo od pripadnika tih udruga. Ne možemo prihvatiti suradnju koja u svojim temeljima nema iskrenost. To su stavovi koje smo prisiljeni javno istaknuti, kako bi se izbjegli svi budući nesporazumi, koji će svakako nastati nastavkom ove neprihvatljive aktivnosti s nejasnim i prikrivenim političkim ciljevima. Predsjednik URV 1.GBR Ilija Vučemilović Šimunović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.