Priopćenje vezano uz međunarodni incident u Vukovaru

16.08.2013. 09:24:20

Ovim putem pozivamo predstavnike srpske manjine u RH da se prije svega ispričaju hrvatskoj javnosti na ovom incidentu, a potom da ga i oštro osude. U suprotnom i na njihove adrese šaljemo besplatne primjerke Ustava RH, pošto očito koriste neke stare dokumente koji u samostalnoj Hrvatskoj više nisu na snazi. Danas je u Vukovaru počelo održavanje europskog prvenstva u košarci za juniorke. Prije početka prve utkamice prvenstva, između juniorskih reprezentacija Srbije i Grčke u sportskoj dvorani u Borovu. Srpsku reprezentaciju došli su podržati i Srbi iz Borova sela. Među brojnim zastavama Republike Srbije osvanula je i srpska zastava sa riječi "Vukovar" ispisanom na ćirilici, te se skandiralo "Kosovo je srce Srbije", "Vukovar je srce Srbije", "Ovo je Srbija" i slično.. Policija je ekspresno reagirala i uklonila zastavu, čime je spriječen ozbiljniji incident na utakmici. Gledajući zadnjih dana kako se na utakmicama HNL-a sa lakoćom isprazne tribine od strane interventne policije nakon skandiranja jednom jedinom čovjeku, pitamo se zbog čega vukovarska policija nije postupila jednako, uzmemo li u obzir kako se ovdje radi ne o pojedincu, nego o međunarodnom incidentu. Također nije navedeno kako je priveden ni jedan navijač niti kako je protiv ijednog navijača pokrenut ikakav postupak. Stoga u ime udruge Urbana Desnica tražimo od PU Vukovarsko - srijemske da pokrenu postupke prema tim navijačima u skladu sa zakonima države čiji bi ustavno-pravni poredak trebali štititi i prema njemu postupati. Ukoliko se kroz sljedeći tjedan ne poduzmu nikakvi koraci po ovom pitanju, najavljujemo organizirani dolazak u centar Borova sela, gdje ćemo kako mještanima, tako i lokalnim političarima dijeliti besplatne primjerke Ustava RH - najvišeg pravnog akta jedne suverene države. Vrijeme je da sve manjinske skupine u RH, bez obzira o kome se radilo, prihvate činjenicu kako žive u suverenoj i samostalnoj državi Hrvatskoj čiji zakoni vrijede za sve jednako, pa tako i za njih koji su dobrim dijelom povlašteni, uzmemo li u obzir zemlje EU gdje se ovakvi incidenti ne bi definitivno tolerilali, te primjer Francuske, gdje se svi prije svega moraju smatrati građanima Francuske, odnosno Francuzima. Također ovim putem pozivamo predstavnike srpske manjine u RH da se prije svega ispričaju hrvatskoj javnosti na ovom incidentu, a potom da ga i oštro osude. U suprotnom i na njihove adrese šaljemo besplatne primjerke Ustava RH, pošto očito koriste neke stare dokumente koji u samostalnoj Hrvatskoj više nisu na snazi. Zvonimir Pavlinović, tajnik udruge Udruga Urbana Desnica Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.