Priopćenje za javnost povodom paljenja hrvatske zastave u Beogradu

02.04.2015. 14:58:48

Paljenje hrvatske zastave u Beogradu za nas hrvatske branitelje je neprijateljski čin i ozbiljna prijetnja za suživot tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. S obzirom da iza ovog čina stoji četnički vojvoda Vojislav Šešelj, kao optuženi ratni zločinac i neprijatelj postojanja hrvatskog naroda i hrvatske države, želimo vjerovati kako će međunarodna javnost i Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu pravovremeno reagirati, u cilju sprječavanja destabilizacije odnosa među državama nastalim nakon raspada SFR Jugoslavije. Velikosrpska ideologija koju predstavlja četnički vojvoda Vojislav Šešelj još uvijek živi u programu Srpske radikalne stranke i njihovih simpatizera, i stoga je nemoguće graditi stabilnost, mir i toleranciju u Bosni i Hercegovini ukoliko se institucije za zaštitu kolektivnih interesa svakog naroda ne obračunaju s ovakvim neprijateljskim namjerama i akterima. Otvorena prijetnja srpskih četnika hrvatskom narodu nama hrvatskim braniteljima nije nepoznata povijesna činjenica i nećemo nikome dopustiti umanjivanje njenog značaja i uvjeravanje kako su to ispadi neodgovornih pojedinaca. Tražimo da Hrvatski narodni sabor BiH što prije utemelji rad Glavnog vijeća u punom kapacitetu s jasnom zadaćom stvaranja preduvjeta za sprječavanje pokušaja bilo kakve ugrozbe hrvatskog naroda u BiH. Institucije Bosne i Hercegovine nisu mogle ni 1991. godine braniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zaštititi njezine građane i uvjereni smo kako to nisu u stanju napraviti ni danas. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini mora biti najveći jamac svoje sigurnosti i stabilnosti i stoga je potrebno žurno donijeti sve političke i pravne odluke koje bi bile u funkciji zaštite nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH. Odbor za nacionalnu sigurnost KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.