Pripadnici četničkog pokreta napali ekipu N1, snimatelja udarali kamenom

13.03.2016. 18:31:14

Napad se dogodio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamenom po glavi Pripadnici Ravnogorskog pokreta RS u okolici Višegrada napali su ekipu N1.

Ekipa N1 je oko 13:30 stigla u Draževinu, gdje se u jednom šatoru održavao počasni ručak povodom 70 godina od uhićenja Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Kako piše N1, ekipa je prišla putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi muškarci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta. "Pitali smo ih da nam daju izjave, na što su nas pitali odakle dolazimo, i kad smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo osobne iskaznice i onda je rekao da ne možemo snimati. Kad smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo", kazala je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Ekipa se nakon toga odmaknula i odlučila snimiti nekoliko kadrova iz daljine. "Napad se dogodio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamenom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena", govori Ibrahimović.

No, nasreću, spasili su ih momci iz Srbije. "Momci iz Srbije su potrčali prema nama i počeli nas braniti i gurati od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su i drugi počeli dolaziti. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se ispričali i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", kazala nam je vidno potresena reporterka N1. Dodala je da su napadači bili u vidno alkoholiziranom stanju, a da su napad spriječili pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Srbije.

[video width="498" height="280" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Pogledajte-napad-na-ekipu-N1-kod-Višegrada.mp4"][/video]  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.