Pripremite topliju odjeću, zahladnjenje stiže!

08.11.2013. 09:48:03

8-11-2013- 8-45-59

Sutra nas očekuje uglavnom sučano vrijeme, tek ponegdje će pasti i malo kiše. No, prema kraju vikenda nas čeka više kiše i zamjetno zahladnjenje.

Iznadprosječno toplo vrijeme u studenom prelilo se iz listopada koji će ostati zapamćen po brojnim rekordima. Pojedinih dana najviša dnevna temperatura bila je viša od 25 stupnjeva, za desetak više od prosjeka. Još uvijek tople zrake sunca ne propuštaju se ni u gradovima na moru. Lijepo vrijeme u Puli mnoge je izmamilo vani – jedni su uživali u suncu, drugi šetali, dok su treći trčali. 'Hodamo, kad je ovako lijepo vrijeme najviše hodamo i provodimo vrijeme vani', kazala je Davorka. Oni hrabriji još uvijek plivaju. Kavica je u društvu obitelji i prijatelja najdraži dio dana, ako je pritom i sunčano, doživljaj je potpun. Nebo bez oblaka je bilo i iznad Osijeka. Lika, gdje su već krajem ovog tjedna najavljene prve pahulje, potpuno je spremna. 'Uvijek se spremim i da imam dovoljno drva za zimu', kazao je Đorđe. Od početka studenoga vrijeme se nekoliko puta promijenilo. Tako je to, naposljetku, uobičajeno u prijelaznom razdoblju između prave i kasne jeseni. Jučer i danas neugodno se dojmila gusta magla, a i prvi rašireni mraz. Ugledu studenog mogao bi potkraj tjedna pridonijeti i prvi gorski snijeg, a i za sljedeći tjedan bilo bi mudro pripremiti topliju odjeću. Vremenska prognoza za sutra Sutrašnje jutro bit će na kopnu maglovito, ali ipak manje hladno nego danas. U Istri i Gorskom kotaru možda i koja kap kiše. Nakon proteklih, vrlo vjetrovitih dana, sutrašnji će početi sa smirenim vjetrom, samo će u Dalmaciji puhati umjereno jugo. U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji danju nakon nestanka magle barem djelomice sunčano. Puhat će slab jugozapadnjak. Bit će toplije nego danas uz poslijepodnevnu temperaturu oko 15 Celzijevih stupnjeva. U Istri i na Kvarneru, a slično i u Gorskom kotaru i Lici, promjenjivo oblačno. Ponegdje će pasti i slaba kiša. Puhat će umjeren jugozapadnjak, što neće biti smetnja nego će pridonijeti toplome ozračju. Temperatura na moru iznad 15, a u gorskoj Hrvatskoj nešto niža. U Dalmaciji će biti zamjetno više sunca nego oblaka. Bit će ugodno toplo, čemu će pridonijeti i umjereno jugo. Vremenska prognoza za vikend Već u subotu će ponegdje biti malo kiše, ali uglavnom u gorskoj Hrvatskoj. Zauzvrat bit će ugodno toplo, mjestimice i previsokih dvadesetak stupnjeva, uz pomalo neugodnu južinu. U nedjelju više kiše uz zamjetno zahladnjenje, a u ponedjeljak još hladnije, pa je u gorju moguć snijeg. I na Jadranu će glavnina kiše biti u nedjelju i ponedjeljak, pri čemu će u subotu puhati jaki južni vjetrovi. Nakon toga eto ponovno vrlo jake bure i zahladnjenja. No, i to je studeni! Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.