PRISJELA MU JAHTA / Nezgodno: Novinari istražili poslovanje poduzetnika koji je ugostio ministra Marića

20.08.2021. 10:44:00

'Upravo obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama i to je upravo nadležnost Marićevog ministarstva. Njegove tvrdnje o nepostojanju mogućnosti pogodovanja uvreda su zdravog razuma', komentirala je Vidović Krišto koja je otvorila cijelu priču. 

Ministar financija Zdravko Marić ovih je dana napet jer se propituje njegov boravak na skupocjenoj jahti prijatelja mu Blaža Pavičića, direktora tvrtke Sensa Nekretnine d.o.o. Marić je jučer tvrdio kako u njegovu mandatu nije bilo "niti kredita HBOR-a niti poreznog duga niti oprosta nekog duga".

"Oni što se tiču mog mandata niti su dobili niti imaju porezni dug", rekao je Marić.

Pavičić je sam potvrdio da je među nekoliko tvrtki čiji je on vlasnik ili član uprave tvrtka Sensa Nekretnine d.o.o. Prema posljednjem popisu poreznih dužnika, objavljenom 31. listopada 2020., tvrtka je dugovala 61 tisuću kuna. No, Pavičić sada više nema duga. 

Pavičić kaže da tvrtka više nije dužna

"S današnjim danom Sensa nekretnine imaju u odnosu na Poreznu upravu - potraživanje za preplaćeni porez na dobit u iznosu 868 tisuća kn, dug PDV-a u iznosu 65 kn, dug za članarinu HGK 1,84 kuna", stoji u odgovoru RTL-u kojeg potpisuje Pavičić kao član uprave Sensa nekretnine d.o.o.

Kako bi dokazao da tvrtka doista nije dužna, Pavičić je poslao karticu porezne uprave s današnjim datumom. Novi podaci u poreznoj će upravi biti dostupni u listopadu, pa je dotad nemoguće dobiti odgovor na pitanje je li dug plaćen jer je to porezna tajna. 

Vidović-Krišto: Obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Mosta koja je prva otvorila priču o ljetovanju ministra Marića, uvjerena je kako ga treba smijeniti. Tvrdi da se ministar ruga zakonima.

"Upravo obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama i to je upravo nadležnost Marićevog ministarstva. Njegove tvrdnje o nepostojanju mogućnosti pogodovanja uvreda su zdravog razuma", rekla je Vidović Krišto. 

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa otvorilo je Marićev predmet. On je već jasno rekao kako neće biti uteg Vladi. "Ja to neću dozvoliti, Vladi neće naškoditi neću dozvoliti", kazao je.

Plenković, očekivano, nije zabrinut. "Pa dobro, završili smo tu priču na način da je objasnio, a neka Povjerenstvo sad radi", rekao je na tu temu.

Izvor: Net.hr

Izvorni autor: Danas.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.