PRIVEDENO PET MUŠKARACA I JEDNA ŽENA! Pronašli im hrpu droge, oružje, streljivo i novac. Omogućavali TROŠENJE DROGA većem broju osoba!

08.09.2021. 17:54:00

Policijska uprava koprivničko-križevačka održala je u srijedu izvanrednu konferenciju za medije.

Naime, policijski su službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke proveli višemjesečno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba s križevačkog i zagrebačkog područja.

Sumnja se da su petorica muškaraca starosti 35, 29, 26, 39 i 22 godine te osumnjičena 26-godišnjakinja počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga većem broju osoba na način da su preprodajom stavili u promet veće količine različitih droga.

Pronašli im razne droge i oružje

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru te u suradnji s Policijskom upravom Zagrebačkom obavljene su pretrage osoba, stanova i vozila te je pronađeno i oduzeto 120,65 grama kokaina, 417,25 grama amfetamina, 9467,79 grama droge marihuane, injekcijske igle, plastične šprice, četiri digitalne vage, drobilica, više posuda s tragovima zelene biljne materije, folija za vakumiranje, uređaj za vakumiranje, pištolj, 20 komada pištoljskog streljiva, nekoliko desetaka tisuća kuna i dr. predmeti, koji su oduzeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanja trošenja droga, protiv šest je osumnjičenika podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku. Također, protiv 39-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju te slijedi utvrđivanje elemenata prekršajne odgovornosti 36-godišnjakinje iz područja zlouporabe droga.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Foto: MUP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.