PRIVREMENA SLOBODA: Veljko Marić pušten iz zatvora na tri mjeseca

18.04.2016. 12:28:26

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog počinjenja ratnog zločina, pušten je na slobodu iz zatvora te je na putu prema svom domu, potvrdila je za N1 Televiziju njegova supruga Marijana Marić.

Marić je privremeno pušten na slobodu na trajanje od tri mjeseca kako bi se liječio odnosno kako bi obavio operaciju. Prema rješenju suda nakon perioda od tri mjeseca Marić se mora vratiti u zatvor u Glini  na izdržavanje kazne. Podsjetimo, Marić je u Srbiji osuđen zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Rastovcu kraj Grubišnog Polja u listopadu 1991. godine. Uhićen je u travnju 2010. tijekom rutinskog prelaska srpsko-bugarske granice, a u Hrvatsku je prebačen nakon dugih pregovora u lipnju 2015. i otada kaznu služi u zatvoru u Glini. Sudsko vijeće beogradskog suda za ratne zločine u rujnu 2011. Marića osudilo je na 12 godina zatvora. Optužnica je Marića teretila da je kao pripadnik 77. samostalnog grubišnopoljskog bataljuna 31. listopada 1991. u vojnoj odori ušao u kuću Petra Slijepčevića u Rastovcu i ubio ga pred ženom Anom. U optužnici stoji i da su hrvatske postrojbe u operaciji “Otkos” u rujnu i listopadu 1991. pljačkali i spalili više od 30 sela.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.