Pročitajte odluku Vrhovnog suda o vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi

06.02.2014. 13:18:34

1_222629

Snimku je kao nezakonit dokaz odbacio prvostupanjski sud jer je snimljena bez znanja i odobrenja Željka Sabe i bez naloga suca istrage te bez znanja i odobrenja Željka Sabe.

Žalbu USKOK-a prihvatio je Vrhovni sud te odredio da se snimka koju je snimila Marija Budimir, HDZ-ova vijećnica iz Vukovara vraćanjem u spis uvrsti među dokaze u procesu protiv Željka Sabe, gradonačelnika Vukovara. Vukovarski gradonačelnik na snimci pokušava potplatiti Budimir kako bi prešla u neovisne vijećnike. Snimku je kao nezakonit dokaz odbacio prvostupanjski sud jer je snimljena bez znanja i odobrenja Željka Sabe i bez naloga suca istrage te bez znanja i odobrenja Željka Sabe. Prvostupanjski je sud pogrešno zaključio da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni uvjeti iz članka 10. stavka 3. ZKP/08 zbog kojih se ti dokazi ipak neće smatrati nezakonitima, navodi se iz obrazloženja Vrhovnog suda, a prenosi Večernji list.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.