PROCURIO PLAN! KOLINDA SPREMA KAMPANJU: Jedna bitna stavka je izostala

15.08.2019. 08:49:16

Iako još formalno nije najavila kandidaturu za predsjednicu, nakon posljednjih nastupa aktualne šefice Kolinde Grabar-Kitarović, jasno je kako će se upustiti u utrku za još jedan mandat.  Bilo je to jasno naznačeno u njezinom intervjuu Hrvatskom tjedniku. No, predsjednicu u kampanji očekuje ljutita konkurencija od čak 13 protukandidata, a izgledno je da bi se popis onih koji imaju tendenciju postati predsjednicima, mogao proširiti. Na sve to, predsjednica, u čijem timu vlada nervoza, nastojat će ponuditi odgovor u nekoliko ključnih točaka na kojima ima namjeru bazirati kampanju. Naime, ovih se dana okupilo rukovodstvo HDZ-a, ali i najuži predsjedičin tim, kako bi razradili teme kojima bi se predsjednica trebala baviti. Teme su raščlanjene u tri precizne točke. Prije svega, bazirat će se na vanjsku politiku, njezine poruke bit će naslonjene na članstvo Hrvatske kao države EU, a poseban naglasak stavit će i na korupciju te nepotizam. Predstavnike vlasti i institucija pritom neće štedjeti kritika, jer je svjesna kako je to jedina moguća strategija za oporavak i zbližavanje s narodom. Predsjednica će, kao što je vidljivo i iz razgovora koji je obavila za navedeni medij, otvarati pitanja Hrvatske na međunarodnoj razini, a obraćat će se i dijaspori na čiju potporu računa. Osim toga, progovoriti će o jačanju vojske, ali i policije, što je također pokazala pri nedavnom posjetu graničnoj policiji čije je postupanje prema migrantima podržala. Dakako, jasno je kako će se šefica države osloniti i na one koji se iseljavaju iz naše zemlje te po tom pitanju ponuditi rješenje. Međutim, ono što kritičari iz HDZ-a zamjeraju predsjednici i njezinom timu, kada je u pitanju osmišljavanje predizbornog programa, jest to što u njemu ne otvara probleme demografije, o kojima je u mandatu nerijetko progovarala.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.