PROF. DR. HRVOJE GAŠPAROVIĆ: Liječnik koji je operirao Krunoslava Kiću Slabinca: 'Kićo je budan, ali pod lijekovima i nije životno ugrožen'

15.08.2020. 17:57:00

Nakon što su se danas pojavile informacije kako je pjevač i bivši saborski zastupnik završio u induciranoj komi, nakon što je operacija srca pošla po krivu, izjavu za 24 sata dao je liječnik Hrvoje Gašparović koji ga je operirao.

Kako je za 24 sata otkrio kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović, koji je operirao Krunoslava Kiću Slabinca, pjevač je imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila sve krvne žile zbog čega mu je ugradio tri premosnice.

Operacija kojom su mu ugrađene premosnice na KBC-u Zagreb odvila se prije dva i pol tjedna, a sada je na respiratoru jer ima problema sa cijeljenjem prsne kosti nakon operativnog zahvata. 

Liječnik je otkrio kako je srce Krunoslava Kiće Slabinca sada u redu, no postoji drugi problem, a to je prekomjeran broj kilograma zbog čega mu prsna kost ne zacjeljuje kako bi trebala.

'Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, kako kažu neke neprovjerene informacije, već je sediran lijekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da se nakon toga i prsna kost oporavi. Dakle, Kićo je budan, ali pod lijekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog liječenja. Nije životno ugrožen', izjavio je za 24 sata prof. dr. Gašparović.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: N. Sa./Foto: Ivo Čagalj/PIKSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.