PROFESORICA IZ OSIJEKA: “Nisam prijetila bacanjem u jame, ultradesničari su mi hakirali Facebook”

20.03.2018. 08:44:51

Policijska uprava osječko-baranjska potvrdila je da provodi istrago o govoru mržnje i prijetnjama na facebooku u slučaju profesorice iz Osijeka Sandre Uranjkek Varga. Ona pak tvrdi da su je ultradesničari hakirali. S profila Sandre Uranjek Varge poslana je prijeteća poruka kojom se prijeti svima koji dođu na prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Zagrebu. “Koliko budala ovdje ima! Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba sve vas u duboku jamu“, napisala je profesorica Uranjegk Varga. Ona tvrdi da je hakirana. U izjavi za portal Dnevno.hr u opovrgava da je napisala prijetće poruka o rafalanju i bacanju u jame. “Ja sam intelektualka koja 23 godine radi u prosvjeti, profesorica hrvatskog jezika. Imam 48 godina i ne bih to napisala ni u teškom pijanstvu, ni u ludilu… To nisu moje objave”, poručila je. Na upit zašto bi joj je netko hakirao profil, objašnjava. “Iskreno rečeno, suprug i ja smo, i to nemamo što tajiti, po političkom opredjeljenju ljevičari. Tu i tamo ja objavim nešto na društvenim mrežama, ali normalno, ni blizu ovog, međutim, vi vidite što su oni napravili. Oni su ušli u moj profil, pronašli fotografije s Zdravkom Čolićem, sliku Balaševića, moje komentare o Titu i Jugoslaviji.” Profesorica je tvrdi da joj je netko hakirao profil, sumnja na ultradesničere  ili kolege iz škole: “Vjerojatno se radi o nekim ultradesničarima, kojima ne odgovaraju naša politička opredjeljenja. Na žalost, može se raditi i o nekim našim privatnim poznanicima iz Osijeka. Dala ruku u vatru da se radi o nekim ljudima iz mog vlastitog kolektiva, dakle iz škole”, odgovorila je prozvana profesorica. Neobično je kako ljevičarima, od Drage Pilsela do profesorice Varga, uvijek hakiraju profile kad prijete paljenjem, rafalanjem i bacanjem u jame. Moćni su ti ultradesničari.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.