PROGLAS – KOLONA SJEĆANJA

15.11.2013. 14:47:11

Vama kojima služimo,Braniteljima,Stradalnicima, Hraniteljima i Moliteljima, svekolikoj hrvatskoj javnosti u Domovini , iseljeništvu i Herceg Bosni.

                         

Kolona sjećanja „Vukovarske Hrvatske“ okupit će 18. studenog, u sjećanje na žrtvu Vukovara, sve nas koji se iskreno i s poštovanjem dolazimo pokloniti vukovarskim i hrvatskim žrtvama.

Bit će tu i oni koji žele pripadati „nevukovarskoj Hrvatskoj“

Bit će  i razlika nas i njih.

Bit će i negostoljubivost grada prema njima.

Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, dođimo s nacionalnim obilježjima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazimo. Razvijmo transparente koji će isticati veličinu žrtve Vukovara i koji će na primjeren način istaknuti smisao Kolone sjećanja.

Budimo veliki, u zajedništvu, na taj tužni ali ponosni i sudbonosni dan.

Svi koji dođu u Vukovar neka po svojoj savjesti odluče uz koga će koračati, pored koga će moliti,u kojem će trenutku u kolonu.

Bit će nam čast biti društvo „vukovarskoj“ Hrvatskoj.  Vjerujemo da je ta Hrvatska velika, biti će velika 18.11. a radit ćemo da bude još veća nakon Kolone sjećanja.

Svakome je na savjest i izbor.

Svakome koji je uz „vukovarsku“ Hrvatsku biti će vidljivo kako i kada će se izraziti negostoljubivost onima koji obezvrijeđuju žrtvu Vukovara.

Pripadnici stožera će biti jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati.

Sve će biti dostojanstveno i u tišini, kako i zaslužuju oni pred kojima smo kleknuli i kojima taj dan idemo, a dovoljno jasno i snažno, kao oluja.

Nećemo nikome zviždati taj dan, niti neprimjereno dovikivati, jer idemo poginuloj braći, ali će naša negostoljubivost i razlika između  dvije Hrvatske biti  gromoglasna i tišinom.

Negostoljubivost, – biti će jasna i vidljiva.

Svi donesimo lampione!

Ponesimo i cvijet, ako se može.

Budimo zajedno u molitvi na sv. Misi za sve poginule, pogubljene, nestale i umrle,za sve stradalnike i tužne, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Molitva i svjetlost lampiona,  bit će znak žrtvama da ih nismo zaboravili, a drugima da smo jedinstveni i da smo tu, da nećemo nestati niti odustati.

S vjerom u Boga i hrvatski narod, za Vukovar –mjesto posebnog pijeteta i Republiku Hrvatsku! STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.