PROGON? UNUK KATE ŠOLJIĆ: 'Istina je, moja žena je dobila policijski poziv kao i još neki članovi Stožera!'

23.02.2015. 23:07:32

"Da, nemam vam puno više za reći, osim da smo dobili pozive iz PP Vukovar na obavijesne razgovore sa nama i našim ženama. Evo, upravo čitam poziv na kojem piše, ne dođete li, bit ćete odvedeni", doznajemo od Franje Šoljića koji u vlastitoj državi nikako da nađe mir. Policijska postaja Vukovar pokazala je iznimnu ažurnost, iako nije sasvim jasno zbog čega. U samo sat vremena, pet je članova Stožera ili njihovih simpatizera dobilo policijske pozive na obavijesne razgovore. Ono što je neobično, pozive su među ostalima dobile i žene. Jedna od njih je, kako doznajemo, i životna suputnica Franje Šoljića, unuka pokojne Kate Šoljić: - Da, nemam vam puno više od toga za reći, osim da smo dobili pozive iz PP Vukovar na obavijesne razgovore sa nama i našim ženama. Evo, upravo čitam poziv na kojem piše, ne dođete li, bit ćete odvedeni – doznajemo od Franje Šoljića koji u vlastitoj državi nikako da nađe mir. Njega se, naime, i prije pola godine privelo zbog "nepoštivanja ugleda Republike Hrvatske". To, prigodom za naš portal kazao je: - Nije novost da sam u jeku antićirilične kampanje dobio poziv za obavijesni razgovor i to po članku 349 kaznenog zakona koji me teretio za “narušavanje ugleda Republike Hrvatske”, shodno tome i nepoštivanju zastave, himne i tako dalje. Istina, ja sam vezan uz akcije koje provodi SOHV i podržavam ih jer… Trebate se odmaknuti korak unazad i pokušati gledati kroz oči onih koji su u tom nesretnom ratu nešto i izgubili. A o gubicima koja je pretrpjela moja baka Kata, a uz nju i ja, otišao u pretpostavljam, zna gotovo cijela Hrvatska. Jedan od njenih četiri sina koja se nisu živa vratila iz rata je i moj otac. Uz njega, izgubio sam i tri strica. Zar je čudno što što sam podržao akcije Stožera? Može biti čudno samo to da se mene, čije je pola obitelji pobijeno, smatra svojevrsnim neprijateljem zemlje za koje su moji ginuli bez pitanja – objasnio nam je bojnik Franjo Šoljić. Što je razlog ovim, najnovijim pozivima, saznat ćemo 25. veljače nakon zakazanog saslušanja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.