Propušta li Dinamo protiv Villarreala jedanaesterac? Igrači se nisu žalili, sudac nije vidio, VAR nije odgovorio ... Prosudite sami

09.04.2021. 17:04:00

Dinamo je u četvrtak na Maksimiru u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige izgubio od Villarreala s 1: 0. 'Žuta podmornica' do pobjede je došla iz jedanaesterca, nakon što je Theophile-Catherine zaigrao rukom u 44. minuti s jedanaest metara, precizan je bio Gerard Moreno. No, na samom početku utakmice Dinamo je, barem se tako čini, lišen jedanaesterca. 

Bilo je to u 11. minuti utakmice, Dinamo je imao korner, kazneni prostor Villarreala bio je poprilično prepun. Lovro Majer zabio je iz kornera s desne strane u drugu stativu na kojoj su u to vrijeme 'plavi' igrači bili Iyayi Atiemwen i Kevin Theophile-Catherine . 

Lopta je 'pogodila' Atiemwena, Nigerijac je pucao glavom, ali lopta mu je 'zapela' na putu do gola! A tu je i veliki problem jer na videu ne možete vidjeti najbolje, a dojam je da je u ovoj akciji Dinamo lišen čiste kazne!

Naime, Atiemwen je pucao glavom, a Dani Parejo i Capoue bili su ispred njega . Loptu je blokirao Dani Parejo i probio u novi korner, ali dojam je kako je to učinio - rukom ! Ili ga je možda udarila u tijelo? Hm, teško je suditi.

Dinamo - Villarreal, kontroverzna situacija od 11. minute,

">je li to bio penal za Dinamo?

Problem? Čini se da je njegov potez prošao potpuno nezapaženo - igrači Dinama nisu reagirali, držali su se glave u očaju zbog propuštene prilike, glavni sudac Daniel Siebert nije vidio ništa, a ni VAR soba nije zvučala. I tako, vuk je pojeo magarca, reklo bi se ...

Samo pola sata kasnije taj isti sudac Siebert nije imao takvih problema, u suradnji sa samim VAR-om dosudio je penal za Villarreal nakon što je Gerard Moreno iz neposredne blizine pogodio ruku Theophile-Catherine . Rezultat te akcije već znate, Moreno je zabio za pobjedu Villarreala od 1: 0, a mi se i dalje pitamo je li to bio jedanaesterac za Dinamo u 11. minuti? Što misliš?

Je li Dinamo lišen očitog penala?

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivan Žurić/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.