Pronađen u skladištu: Policija likvidirala Cherifa Chekatta, ubojicu iz Strasbourga

13.12.2018. 21:54:53

Strasbourgom su navečer opet odjekivali pucnjevi. Francuski mediji javljaju da je ubijen napadač na božićni sajam Cherif Chekatt. Policija je ubila Cherifa Chekatta, čovjeka koji je izveo krvavi napad u središtu Strasbourga, javljaju francuski mediji. Vijest je objavio Le Figaro, pozivajući se na policijske izvore. Ubila ga je policijska patrola oko 21 sat koja ga je pronašla u jednom skladištu skladištu u Rue du Lazaret na broju 74. ''Otvorio je vatru na snage sigurnosti koje su uzvrtile'', rekao je izvor iz polciije prenosi Le Figaro. Uskoro će se javnosti obratiti ministar unutarnjih poslova.

Stezanje obruča

U četvrtak su elitne policijske snage tragale za Cherifom Chekattijem, ulazeći u svaku kuću u četvrti Neudorf. Teško naoružani policajci sa štitovima i automatskim oružjem napredovali su u skupinama u ulici Epinal, ulazeći u kuće. "Riječ je o provjeri kakvih je bilo nekoliko u zadnjih 36 sati. Ovo nije potjera i ne želi ništa predviđati, pustimo da se istraga nastavi", rekao je za vrijeme trajanja akcije, ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u Senatu. "Provjere se obavljaju na više mjesta. Zasad ništa ne upućuje da je osoba za kojom tragamo na tom mjestu", potvrdio je ranije danas policijski izvor odgovarajući na upit AFP-a. Drugi policijski izvor je rekao da se operacija vodila u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije uhićenje osumnjičenika. Oko 17 sati je bila pred završetkom. Velik broj policijskih vozila bio je na ulicama četvrti kako bi zaustavila promet. Prolaznicima i novinarima koji su bili ondje upućen je poziv da napuste mjesto kojemu su redarstvene snage zapriječile pristup. Pritvoreni muškarac je blizak osumnjičeniku koji je još u bijegu, ali nije član njegove obitelji, dodao je izvor. Smješten je u pritvor u Strasbourgu u četvrtak prijepodne. Roditelji Cherifa Chekatta i dvojica braće pritvoreni su već u noći na srijedu. U četvrtak poslijepodne su još bili ondje, navodi državno odvjetništvo. Kako navodi policijski izvor, operacija se vodi u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije uhićenje osumnjičenika. Cherif Chekatt se taksijem dovezao u četvrt Neudorf nakon napada u utorak. Nakon okršaja s policijom gubi mu se trag. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.