Pronađena dinosaurova jaja stara 60 milijuna godina?

08.06.2013. 15:20:02

Ruski geolozi pronašli su u Čečeniji 40 fosiliziranih gigantskih oblutaka za koje sumnjaju da su jaja dinosaura. Starost jaja se procjenjuje na više od 60 milijuna godina. Pronađena jaja su promjera od 25 centimetara pa sve do jednog metra. Dinosaurova jaja pronađena su tijekom gradnje ceste kada su radnici eksplozivom uništavali gromade stijena na granici s Gruzijom i naišli na neobične oblutke. Pronađeni obluci promjera su od 25 centimetara pa sve do jednog metra. Međutim, moskovski paleontolozi još moraju provesti znanstvena istraživanja da bi sa sigurnošću mogli utvrditi radi li se uistinu o jajima dinosaura. >> Senzacionalno otkriće: SVI dinosauri su imali perje?! Geolog sa čečenskog sveučilišta Said-Emin Dzhabrailov rekao je da postoji velika mogućnost da je još jaja skriveno pod kamenjem, prenosi Daily Mail. Ovo otkriće je toliko zainteresiralo čečensku vladu da su pronalazište proglasili prirodnim rezervatom kako bi privukli turiste. Izvorinu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.