Propao zadnji krug pregovora s Grčkom, ministri Eurozone donose 'političku odluku'

15.06.2015. 09:05:55

Budući da tehničko rješenje očito nije moguće, ministri financija Eurozone na sastanku u četvrtak morat će donijeti političku odluku Propao je najnoviji krug pregovora Grčke i Europske unije čiji predstavnici tvrde kako Grčka nije ponudila rješenje kako će osigurati sredstva za otplatu 1,6 milijardi eura MMF-u do kraja lipnja. Grčka je spremna na daljnje pregovore, ali dužnosnici EU i MMF-a su poručili kako nisu ovlašteni za nastavak.  Atena tvrdi kako nikada neće udovoljiti zahtjevima za jače rezanje plaća i mirovina. - Ovo je jako razočaravajuće, bio je to zadnji pokušaj da premostimo naše razlike koje su očito prevelike, poručuje izvor blizak pregovorima. Budući da tehničko rješenje očito nije moguće, ministri financija Eurozone na sastanku u četvrtak će, kako javlja Reuters morati donijeti političku odluku. Grčki premijer Alexis Tsipras prošli je tjedan poručio kako je spreman na 'bolne kompromise' u pogledu zahtjeva za štednjom i provođenjem reformi, no predstavnici Europske komisije tvrde kako Grčka, nakon pregovora u kojima je sudjelovala i Središnja Europska banka, nije ponudili cjelokupan prijedlog.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.