PROPAST ČEKA SVAKOG, GROBOVE TKO DIRA

07.09.2017. 20:52:55

Vicko Krstulović „ strah i trepet „ Dalmacije, osobno je kao ministar u komunističkoj Hrvatskoj naredio i potpisao u srpnju, 1945. g. jedan od najgnjusnijih zločina koje čovjek može učiniti: prekopati i uništiti groblja i počivališta mrtvih. Naredio je da se uklone i prekopaju sva vojna groblja sa hrvatskim mladićima domobranskih i ustaških snaga NDH. Glavni dio te strašne naredbe glasi : „ Treba izbrisati svaki trag zloduha fašističke vladavine. Tako je potrebno i da se sravne sa zemljom svi vanjski znakovi, po kojima bi se razaznavalo mjesto, gdje su se dizala takva groblja. Čitavo zemljište koje je bilo određeno za groblje treba poravnati. Prostore na kojima su se nalazili grobovi ne smije se upotrebljavati za pokapanja novih mrtvaca a mogu se upotrijebiti kao rasadnik za ukrasno bilje ili slične svrhe „. Dvije godine kasnije, u srpnju 1947. g. drugi komunistički silnik Josip Broz Tito naredio je da se sa glavnog zagrebačkog trga ukloni spomenik bana Josipa Jelačića. U strahovladi koju su zaveli komunisti u Hrvatskoj nitko se nije usudio reagirati na taj čin barbarstva, jedini glas protiv tog barbarstva čuo se u dalekoj Argentini gdje je izbjegli pjesnik Vinko Nikolić na taj sramotni dan napisao:   Propast čeka svakog , grobove tko dira                                              Zdravo svijetli bane, štite zemlje jadne                                              Ti ćeš naš ban ostat i kad silnik padne   Danas znamo kako su završili ovi silnici i njihova djela. U današnjoj Hrvatskoj zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja u postrojbama MUP-a, HV-ea  i HOS-a ,  nema strahovlade , nego vlada demokracija, i svatko može slobodno pisati i reagirati na sve ono što smatra da nije civilizacijski. Civilizacijski je podignuti spomen obilježja na mjestima stradanja hrvatskih branitelja, koji su ginuli na braniku Domovine od Dubrovnika do Iloka, ne birajući mjesto gdje će poginuti. Hrvatski  Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja su u temeljima slobodne i suverene Republike Hrvatske. Bez borbe i žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo ni slobodne i suverene Republike Hrvatske. Sva mjesta stradanja hrvatskih branitelja u hrvatskom Domovinskom ratu treba dostojno obilježiti i svatko onaj tko je protiv toga ne radi u interesu Republike Hrvatske, bez obzira na koje i kakve interese Republike Hrvatske se pozivao. Jedini interes  hrvatskih branitelja bila je obrana hrvatskog naroda od velikosrpskog agresora, i onima koji su u toj borbi pali treba podići spomen obilježje na mjestu stradanja, jer je to sveto mjesto natopljeno krvlju tih hrvatskih junaka. Svako podizanje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima negdje drugdje osim na mjestu pogibije, izigravanje je smisla žrtve naših junaka, i obično je politikanstvo, što naši hrvatski junaci nikako nisu zaslužili. PREDSJEDNIK PODRUŽNICE    Tomislav Čolak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.