'Prostakuša' gorljivo reklamira antiprosvjed

13.03.2015. 21:00:56

'Prostakuša' gorljivo reklamira antiprosvjed: 'Nemojte dozvoliti da vas uplaši agresivna retorika ekstremne desnice koja stoluje u Savskoj 66!' "U znak solidarnosti s osobama nad kojima se provodi policijska represija, aktivisti Udruge slobodarskih aktivista, sutra će glavna poruka biti - GRAĐANI DRUGOG REDA!" najavila je Mirt. Marijana Mirt, aktivistica Udruge slobodarskih aktivista koja se istaknula u prvom neuspjelom prosvjedu protiv branitelja, ali i ranije u svojim aktivističkim "izletima" kada je prošetala Trgom bana Josipa Jelačića s velikim ćiriličnim transparentom "Ne neoustaštvu", ponovno je svu svoju snagu usmjerila u promoviranje novog pokušaja prosvjeda protiv hrvatskih branitelja okupljenih u Savskoj 66. Prosvjed "protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja u strahu drži i politiku i institucije, i iznad svega ljude ove zemlje" koji je najavljen za subotu 14. ožujka Mirt je na svom Facebook profilu najavila: "Nemojte dozvoliti da vas uplaši agresivna retorika ekstremne desnice koja stoluje u Savskoj 66 i njihovih sljedbenika. Dok oni javno pozivaju na povratak u 91.(41.) i mi moramo isto javno reći da želimo živjeti u 2015. godini. Dok su oni na ulici, i mi moramo biti na ulici. Ako želimo živjeti u nekom normalnom društvu moramo se obraniti od nasrtaja žgadije koja želi nametnuti svoje fašističke vrijednosti i instalirati vlast koja će ih provesti. U znak solidarnosti s osobama nad kojima se provodi policijska represija, aktivisti Udruge slobodarskih aktivista, sutra će glavna poruka biti - GRAĐANI DRUGOG REDA!" pozvavši tako javnost na prosvjed zbog kojega su hrvatski branitelji iz Savske 66 danas već zatražili zaštitu institucija. Je li pred nama prosvjed visokog rizika i postoji li stvarna opasnost iza grubih riječi aktivista pokretača prosvjeda, ostaje tek vidjeti. Branitelji su izrazili i nezadovoljstvo najavljenim antiprosvjedom te su zatražili da ih državne institucije zaštite. Upozorili su kako bi u slučaju da antiprosvjednicima bude omogućen dolazak u Savsku 66 bilo teško kontrolirati situaciju i spriječiti moguće izgrede, navodi se u priopćenju iz ureda predsjednika Sabora Josipa Leke s kojim su se branitelji danas susreli. Podsjetimo, Mirt koja se i dalje gorljivo zalaže za provedbu što uspješnijeg antiprosvjeda primila je i poziv policije na koji je izreagirala vrlo burno pa je između ostaloga napisala: "Ostojiću gnjido, a jesi zvao Klemma i Glogoškog???", pitala se Mirt na svojoj Facebook stranici.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.