Prosvjed radnika zbog gašenja sisačke rafinerije, cisternama blokirali cestu

16.01.2019. 10:02:29

Zbog odluke o zatvaranju Rafinerije nafte u Sisku, radnici rafinerije jutros su se okupili na parkiralištu porte KP-6 te započeli prosvjed. Krenuli su u povorci, a cisternama su blokirali prometnice. Na skup je došla i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je poručila kako nema alternative te da rafinerija mora opstati, javljaju Vijesti.hr. “Sve pozivam na podršku. Ne nužno dolazak na mjesto okupljanja, već jednu običnu ljudsku podršku. Dakle, ne molimo nikoga, jer naprosto nema razloga za to. Ako želite i možete doprinijeti pozitivnom stavu, pa makar to bio i “lajk” nama je ok”, poručio je koordinator Stožera za obranu Rafinerije Predrag Sekulić. Članovi Uprave i menadžmenta Ine razgovarali su u utorak s predstavnicima reprezentativnih sindikata o provedbi novog razvojnog programa “Novi smjer 2023.”, koji predviđa i prestanak prerade nafte u sisačkoj rafineriji, priopćila je Uprava Ine. Predstavnici Sindikata naftnog gospodarstva, Sindikata naftne djelatnosti i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske su detaljnije informirani o daljnjim aktivnostima vezanima uz održivo poslovanje rafinerija i marketinga, te o pripremi prijedloga programa za radnike, koji bi omogućio edukaciju i prekvalifikaciju radnika. Razgovaralo se i o eventualnom višku radnika na lokaciji u Sisku, te je naglašeno kako neće biti kolektivnog viška radnika u 2019. godini, navodi se u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.