Prosvjed ratnih veterana u BiH izmaknuo kontroli

27.07.2018. 12:30:39

U Sarajevu veliki prosvjed ratnih veterana. Bivši pripadnici Armije BiH i HVO-a blokirali su cestu i tražili da Dom naroda parlamenta prihvati zakon kojim bi dobili veća primanja. Prosvjed je eskalirao pa su stradali i novinari, ali su prosvjednici dobili što su tražili - večeras je prihvaćen novi zakon o pravima razvojačenih branitelja. Stotine bijesnih ratnih veterana okupile su se ispred Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine dok je zasjedao. Cilj im je bio prisiliti parlamentarne zastupnike da prihvate zakon koji bi im jamčio dodatna novčana primanja. Prema zakonu, svatko tko je napunio 57 godina, a nije zaposlen, ima pravo na neku vrstu novčane naknade. Nezadovoljni ratni veterani blokirali su  jedno od ključnih sarajevskih raskrižja, pa je promet satima bio paraliziran. Razbijeno je i nekoliko automobila. Na meti prosvjednika našli su se i novinari - izudarali su ih metalnim šipkama zbog čega su završili u bolnici.   Hina / HRT  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.