PROSVJED USPIO: Nakon pritisaka prosvjednika niže cijene goriva u FBiH

12.06.2018. 18:09:13

MOSTAR, 12. lipnja 2018. (Hina) – Cijena litre goriva na benzinskim crpkama u entitetu Federaciji BiH već će od sutra biti niža za najmanje 5 pfeninga (0,25 eurocenti), rezultat je dogovora predstavnika vlasti s najvećim distributerima nafte koji je postignut u utorak u Mostaru nakon masovnih prosvjeda i blokada prometa u zemlji zbog visoke cijene goriva.
Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović iz Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića u utorak je u Mostaru postigao dogovor s vodećim ljudima najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji BiH o sniženju cijene goriva. “Cijena goriva bit će snižena najmanje za pet pfeninga. Obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže”, rekao je ministar Vujanović. Pojasnio je da je ministarstvo dobilo veliki broj zahtjeva distributera naftom za smanjenje cijene goriva. Ministar Vujanović je dodao je kako stajališta distributera nafte, s obzirom na slobodno tržište formiranja cijena nisu obvezujuća, ali da federalne vlasti mogu uvesti ograničenja marže i uravnoteženja cijena goriva. Resorni ministar trgovine podsjetio je kako je cijena nafte naglo skočila nakon što se SAD povukao iz sporazuma s Iranom, te da se sada ponovno može mijenjati nakon dogovora američkog i sjevernokorejskog čelnika. Vozači su u posljednja dva dana na jedan sat blokirali promet u više gradova u BiH u znak prosvjeda zbog visoke cijene litre goriva koja je na benzinskim postajama premašila 1,2 eura. Vlasti BiH su prije nekoliko mjeseci donijele i odluku o povećanju trošarina na gorivo kako bi bile u stanju nastaviti graditi autocestu na koridoru Vc. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.