Prosvjedni mimohod Stožera za obranu Vukovara ide dalje

17.09.2013. 20:28:04

"Radimo i na organizaciji referenduma za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta te na organizaciji prosvjednog skupa u Zagrebu, koji ćemo održati kada se za to pokaže potreba i prilika.", kazao je Josić.

S prosvjednog mimohoda Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara održanog u utorak u Petrovcima nedaleko od Vukovara ponovno je poručeno kako se od državnih vlasti i dalje traži proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta. U cilju tog ostvarenja voljni su razgovarati sa svakim, pa i s vukovarskim SDP-om i SDSS-om, kojima su već nudili dijalog, ali bez uspjeha".

"Radimo i na organizaciji referenduma za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta te na organizaciji prosvjednog skupa u Zagrebu, koji ćemo održati kada se za to pokaže potreba i prilika.", rekao je Josić i dodao da u tom stožeru namjeravaju organizirati i provesti referendum do ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu.

Pedesetak sudionika prosvjednog mimohoda zapalilo je svijeće kod spomen-obilježja Plavog podruma ispred kuće Kirila Burčaka u čijem se podrumu tijekom okupacije Petrovaca 1991. godine dovođeni i mučeni mještani te kod spomen-obilježja ubijenim i poginulim hrvatskim branitelja na grkokatoličkom groblju. Pročitana su i imena 16 branitelja i mještana Petrovaca ubijenih u Domovinskom ratu.

Za srijedu je najavljen prosvjedni mimohod Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u Bošnjacima u blizini Županje.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.