Provaljeno u prostorije zagrebačke HVIDRE, koja je poruka?

07.09.2013. 19:15:03

Imaju li 'Đakićeve poruke' ikakve veze s nedavnim sukobima branitelja s ministrom Fredom Matićem?! Potpisnici Savjeta branitelja u svojem obraćanju apelirali su na sve medije i političke stranke da ne podižu tenzije oko situacije u Vukovaru, te da se ne koriste njome u svojim dnevnim političkim obračunima.

- U noći kada smo se vraćali sa sastanka u Vukovaru provaljeno je u naše prostorije - potvrdio je za naš portal Josip Đakić, čelnik HVIDRE. Međutim, neobično je kako ništa osim mobitela, čije je vrijednost stotinjak kuna, nije otuđeno. Pobacani su registri, a u prostorijama je počinjen nered. Provala se očito nije dogodila zbog materijalne koristi, priča Đakić. Uzroke i provalnika policija tek treba otkriti, ali Đakić u tome činu vidi poruku te kaže da ih očekuje još. Tko je potencijalni pošiljatelj nije želio nagađati. Usprkos tome, odlučno je poručio da se ne boji niti se ikada bojao, ali neobično mu je, kaže, kako se provala poklopila sa spomenutom noći.

No, imaju li 'Đakićeve poruke' ikakve veze s nedavnim sukobima branitelja s ministrom Fredom Matićem?! Potpisnici Savjeta branitelja u svojem obraćanju apelirali su na sve medije i političke stranke da ne podižu tenzije oko situacije u Vukovaru, te da se ne koriste njome u svojim dnevnim političkim obračunima. Poručili su da ovaj slučaj mora biti pouka svima koji žele manipulirati, podmetati i boriti se kako tvrde nečasnim metodama.

Suprotno tvrdnjama ministra branitelja Predraga Matića, na telefonskoj sjednici Savjeta ministra branitelja koja je održana 3. rujna bilo je prisutno deset članova koji su svojim potpisom odobrili priopćenje upućeno javnosti o zbivanjima u Vukovaru. Iz objavljenih dokumenata vidljivo je da su svoj potpis, čime su potvrdili da su upoznati sa sadržajem priopćenja, te da se slažu s njime, među ostalima dali: Ivica Pandža, Roko Mijić, Ljiljana Alvir, Željko Soldo, Tomislav Josić, Stevo Šimunović i drugi, a ne dvojica kao što je to tvrdio ministar. Matić je također izjavljivao da su ostali članovi izmanipulirani od strane dvojice neimenovanih, a poslije je kontradiktorno istaknuo kako on zna najmanje petoricu savjetnika kojima je želja postati ministrima u vladi Tomislava Karamarka. Nakon što je priopćenje upućeno javnosti, ministar Matić se okomio na članove Savjeta, tvrdeći da su izmanipulirani i navodno ih vrijeđao na osobnoj razini.

Imaju li doista 'Đakićeve poruke' neku skrivenu namjeru ili je posrijedi tek obična provala, vrijeme i policija tek trebaju pokazati i dokazati, ali jedno je sigurno: Branitelji i ministar Matić nisu u dobrim odnosima, a ionako lošoj situaciji kumovala je ćirilica u Vukovaru.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.