Prva veteranska bolnica u Zaboku dobila veliku zlatnu plaketu

07.12.2017. 20:49:33

Dodjeljujući bolnici to priznanje, branitelji joj još jedanput žele zahvaliti na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo te potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetniju skrb Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, dodijelila je prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku veliku zlatnu plaketu u povodu treće obljetnice uspješnog rada, priopćio je u četvrtak UHBDR91. Taj status ta je bolnica prva stekla još 2014., a u njoj su dosad liječeni mnogobrojni hrvatski branitelji i stradalnici, i to iz cijele zemlje. To je jedina zdravstvena ustanova koja je izgrađena od osamostaljenja Republike Hrvatske, čemu su uvelike zaslužni i branitelji. Riječ je o suvremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi iznimno kvalitetan kadar, od liječnika, do medicinskih sestara i ostalog osoblja, ističe se u priopćenju. Inače, nakon Zaboka, veteranske bolnice osnovane su još u Kninu, Gospiću i Vukovaru. Dodjeljujući bolnici to priznanje, branitelji joj još jedanput žele zahvaliti na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo te potaknuti druge sredine na još veću i kvalitetniju skrb za ljude koji su stvorili samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu, ističe se u priopćenju. Branitelji su ove godine, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, dodijelili to priznanje i svjetski poznatoj glazbenoj skupini “The Dire Straits Experience” za čuvenu pjesmu “Brothers in Arms”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.