Prvi čovjek hrvatskog rukometa: ‘Štrlek je donio svoju odluku i to je sve. Ništa zakulisno i sve čisto’

17.01.2020. 15:08:00

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac za Sportske novosti govorio je o komentarima na račun neigranja jednog od najboljih hrvatskih rukometaša posljednjih 10 godina na ovom Euru.

“Manuel Štrlek je donio odluku da ne želi više igrati u reprezentaciji. Moram priznati da je HRS učinio sve da se to ne dogodi, da su tri čovjeka ovlaštena od čelništva HRS-a ukupno osam puta razgovarala sa Štrlekom – prvi direktor reprezentacije Igor Vori, pa izbornik Lino Červar, a na kraju i trener Hrvoje Horvat. I nakon svih tih razgovora Štrlek je rekao da ne želi više igrati. I nema tu ništa zakulisnog kako razni komentatori na svim mogućim medijima pokušavaju sugerirati. Nema baš ništa. Štrlek je donio svoju odluku i to je sve. Mi imamo kao savez svoj način upravljanja, hijerarhije. Zna se tko za što odgovara, tko što radi, svidjelo se to kome ili ne. Imamo svoja pravila i nije lijepo slušati da se stvari vade iz konteksta, da se čak preskače i riječ Štrleka koji je rekao da je to bila njegova odluka. Ponovit ću, ne znam kome to treba baš sada, ali očito nekome da. I nije prvi put. To nas najviše žalosti nakon dobrih stvari kojima ovdje svjedočimo. Ne želimo nikakve svađe, beskrajne polemike, tek da javnost ima pravo znati da je to bila odluka Štrleka zbog koje nam je žao, ali je jednostavno tako. Ništa zakulisno i sve čisto”, rekao je Grahovac.

“Mislim da možemo biti zadovoljni, sretni i ponosni na njihovu igru i ponašanje, odnos koji je na vrhunskoj razini, ali i na podršku navijača koja je iskazana u Grazu, a ne sumnjam da će tako biti i u Beču. Mislim da smo na dobrom putu, u dobrom raspoloženju i doista nije u redu da nam se podmeće na načine koji nisu fer. Žao mi je da smo na ovaj način to morali reći, jer smatramo da te i takve priče momčad koja daje cijelu sebe ničim ne zaslužuje, pa ni HRS, koji je u toj priči učinio sve da bude drugačije”, zaključio je.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.