Prvi doznajemo: Vladimir Zagorec pušten na slobodu!

21.06.2013. 16:27:02

Kako Dnevno.hr ekskluzivno doznaje, Zagorec je u petak ujutro u pratnji svoje odvjetnice ušetao u zgradu Županijskog suda u Zagrebu. Tamo je doznajemo, došao javiti se sucu izvršenja kako bi s njim dogovorio detalje uvjetnog puštanja na slobodu, odnosno kada se i svako koliko mora javiti na taj sud.
Jedan od najpoznatijih hrvatskih zatvorenika Vladimir Zagorec pušten je na slobodu! Kako Dnevno.hr ekskluzivno doznaje, Zagorec je u petak ujutro u pratnji svoje odvjetnice ušetao u zgradu Županijskog suda u Zagrebu. Tamo se, doznajemo, došao javiti sucu izvršenja kako bi s njim dogovorio detalje uvjetnog puštanja na slobodu, odnosno kada se i svako koliko mora javiti na taj sud. Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa usvojilo je  prije nekoliko dana Zagorčevu molbu za uvjetno puštanje na slobodu nakon odležane dvije trećine kazne. Podsjetimo, Vladimir Zagorec bio je u u zatvoru od početka listopada 2008., godine nakon što  ga je Austrija izručila Hrvatskoj. Sudilo mu se zbog  zloporabe položaja i ovlasti, odnosno krađe dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra. U ožujku 2009. proglašen je krivim i nepravomoćno je osuđen na zagrebačkom Županijskom sudu. Dobio je kaznu od  sedam godina zatvora i oduzeta mu je imovina  u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.