PUCNJAVA NA MARKOVU TRGU Iz kalašnjikova ranio policajca pred zgradom Vlade; 22-godišnji napadač iz Kutine?

12.10.2020. 11:33:00

Upucan je policajac na Markovu trgu, javlja N1. Po policajca je došla Hitna pomoć koja ga je odvela u bolnicu. Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja, izvijestila je policija.

Policija je u prvom priopćenju navela da su u 8.06 primili dojavu o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim su tragale sve raspoložive policijske snage, priopćila je policija.

Kako neslužbeno doznajemo, napadač je pucao iz kalašnjikova rafaljnom paljbom,  a nakon što je upucao policajca navodno je ispalio i rafal prema zgradi Hrvatskog sabora.

Kako neslužbeno doznajemo, napadač je s područja Kutine, pišu 24 sata.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da se radi o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji nije od ranije poznat policijskim službenicima.

Dnevnik.hr navodi da je napadač dosad bez evidentiranog prekršaja, dolazi iz braniteljske obitelji, a motivi napada i dalje su nepoznati.

Foto: FaH

Građani koji su se zatekli na Markovu trgu nisu ništa vidjeli. Hitna pomoć na mjesto događaja, prema informacijama građana, nije stigla najkraćim putem, a u bolnicu ga je odvelo sanitetsko vozilo Hitne pomoći Krapinsko-zagorske županije koje se zateklo na Markovu trgu.

Kako javlja reporterka N1, policajac je ležao na tlu i bio je svjestan, a na zagrebački Gornji grad stigli su policajci s pancirkama.

Policajac stabilno

Ranjeni policajac, koji je ustrijeljen u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu, dovezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

"U ovom trenutku su vitalne funkcije stabilne, ne vidimo znakove ugroženosti života, međutim, brine nas mogućnost unutarnjih ozljeda jer nam je u ovom trenutku nemoguće procijeniti putanju metka", rekao je Zovak.

"Trenutno obavljamo pretragu CT-om, a kad se to završi napravit ćemo evaluaciju njegova stanja i po principu ratne kirurgije ići u obradu rana", kazao je Zovak.

Policija je izvijestila da je ozlijeđeni 31-godišnji policajac podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno.

Na Markov trg ubrzo nakon pucnjave stigao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. "Ne mogu vam reći ništa više. Utvrdit ćemo sve. Čekamo sad da policija odradi svoj dio posla. Trenutno znam da policija lovi počinitelja", rekao je Medved.

"Hrvatska je sigurna zemlja", poručio je građanima.

Sabor otkazao posjete i sastanke

Saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru je napisao da su u Saboru otkazani svi posjeti i sastanci.

Premijer Andrej Plenković nije bio u zgradi Vlade tijekom pucnjave, izvijestili su iz Banskih dvora. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: iz/Foto: Josip Regović/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.