PUKOVNIK JAVNO OSRAMOTIO DRŽAVNI VRH: ‘Prošlo je 27 godina a još uvijek im se nitko od vas nije poklonio’

04.05.2018. 21:25:19

ORKAN O BAĆINU Hrvatska obiluje grobnicama koje, iz tko zna kojeg razloga, polako odlaze u ropotarnicu povijesti. Druga masovna grobnica po veličini iza Ovčare nalazi se u Baćinu. U sebi je sve do 1997. skrivala 56 izmasakriranih tijela. Točnije, gomilu izmrvljenih kostiju… Umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan neumoran je u traganju za prešućenim istinama, žrtvama i grobnicama kojih je Banovina puna. Uz svako poštivanje prema Ovčari i Vukovaru, Škabrnji i Voćinu, već dugo želi skrenuti pozornost na Dubicu, Hrvatsku Kostajnicu i Dvor, čijih 400-tinjak žrtava nijemo vapi za upoznavanjem javnosti o njihovim sudbinama, ali i za priznavanjem. “Nikad niti jedan predsjednik države, Sabora ili Vlade nije bio u Baćinu kako bi odao počast žrtvama”, prozvao je Orkan državni vrh u kratkom videu:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.